Кремљ

Русија обиљежава Дан браниоца отаџбине: Путин положио вијенац на Гроб незнаног јунака

  • Извор: Спутник Србија
  • 23.02.2024. 11:36

Русија данас обиљежава Дан браниоца отаџбине, а руски предсједник Владимир Путин положио је вијенац на Гроб незнаног јунака код зидина Кремља.

У пратњи Путина био је и министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Иначе, предсједник Русије честитао је грађанима Дан браниоца отаџбине дан раније и том приликом истакао да учесници специјалне операције у Украјини показују храброст и одважност којима се поноси читава нација.

- Војници и официри Русије достојно настављају славну традицију. На првој линији су данас учесници специјалне операције. Ви се борите за истину и правду, показујете храброст и одважност бранећи Русију. Ви сте наши истински народни хероји. Поносимо се вама, задивљени смо вашом неустрашивошћу, цијенимо подвиге - наводи се у честитки Путина.

Подсјетимо, Дан браниоца отаџбине слави се од 1993. године умјесто Дана Црвене армије и посвећен је војницима, ветеранима војске и морнарице, авганистанским ратним ветеранима и породицама оних који су били и оних који су и даље у војним редовима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм