Предсjедник Русије

Путин о ескалацији на Блиском истоку: Снажан примjер краха америчке политике

  • Извор: Спутник Србија
  • 10.10.2023. 14:45

Предсjедник Русије Владимир Путин рекао је поводом ескалације ситуације на Блиском истоку да је то снажан примjер краха политике САД у том региону.

Он је изразио жаљење због ескалације.

"Наставља се и украјинска криза а на жалост видимо драстичну ескалацију ситуације на Блиском истоку. Вjерујем да ће се многи сложити са мном да се ради о снажном примjеру краха политике Сједињених Држава на Блиском истоку које су покушале да успоставе монопол на рjешавање кризе, али их није занимала потрага за компромисима прихватљивим за обjе стране, већ су, напротив, гурали своје сопствене представе о томе како то треба да буде урађено, вршили притисак на обје стране", рекао је Путин на састанку са ирачким премијером Ирака Мухамедом ас-Суданијем.

Хамас: Нема преговора о израелским таоцима док трају борбе

Хамас: Нема преговора о израелским таоцима док трају борбе

Како је рекао, притисак је вршен на обjе стране, али сваки пут без узимања у обзир суштинских интереса палестинског народа.

Предсjедник Русије је рекао да је за рjешење палестинско-израелског сукоба неопходно да се спроведе одлука Савjета безбједности УН о формирању суверене палестинске државе.

Он је позвао обjе стране да учине све како би штета начињена цивилима буде минимална.

Рампа за Зеленског у Букурешту: Неће моћи да се обрати у парламенту

Рампа за Зеленског у Букурешту: Неће моћи да се обрати у парламенту

Претходно, војно крило палестинског покрета Хамас у суботу је објавило операцију „Потоп ел Аксе“ против Израела. Израелска војска након тога је саопштила о покретању операције „Гвоздени мачеви“ против Хамаса у Појасу Газе. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху, у обраћању нацији, рекао је да се земља налази у ратном стању и додао да је наредио мобилизацију резерви. Израелска војска чисти насељена подручја.

Подсjетимо, палестинско-израелски конфликт, у чијој су основи територијални интереси страна, деценијама представља жариште у овом региону.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.