Исмаил Ханијех

Хамас: Нема преговора о израелским таоцима док трају борбе

  • Извор: СРНА
  • 10.10.2023. 14:38

Палестински покрет Хамас обавијестио је све релевантне стране да не планира да се укључује у преговоре о судбини израелских талаца све док трају борбе, изјавио је шеф политичког бироа Хамаса Исмаил Ханијех.

"Обавијестили смо све стране да случајеви наших израелских заробљеника неће бити покренути док се не заврше борбе", рекао је Ханијех.

Ханијех је нагласио да је потенцијално рјешавање питања заробљених Израелаца могуће само под условима које постави Хамас, јавила је телевизија "Ел хадат".

Према његовим ријечима, операција коју радикални борци спроводе у Израелу је "палестинска борба, како у смислу одлука о операцији тако и у смислу њеног спровођења", пренио је ТАСС.

Шта је Хамас?

Шта је Хамас?

Високорангирани званичник Хамаса Муса Абу Марзук изјавио је раније да је заробљено још најмање 100 талаца, међу којима су, према палестинским изворима, високорангирана израелска војна лица, али и цивили.

Генерални секретар организације "Исламски џихад" Зијад ел Накалах саопштио је раније да је у подручју које се граничи са Појасом Газе заробљено више од 30 израелских држављана, укључујући израелске војнике и досељенике на Западној обали.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.