Сергеј Лавров

''Путин је јасно рекао – нема преговора са Кијевом''

  • 19.08.2024. 17:10

Након напада Украјине на Курску област, не може бити преговора са Кијевом, а о томе је говорио и руски предсједник Владимир Путин, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Предсједник Русије је јасно рекао да након што су почели напади на Курску област – не напади, него инвазија на територију Курске области, не може бити ријечи о било каквим преговорима. Предсједник је рекао и једну веома важну фразу на коју бих скренуо пажњу: 'касније ћемо оцијенити ситуацију'“, рекао је Лавров у интервјуу новинару Павлу Зарубину.

Руски маринци заробили већу групу украјинских диверзаната

Руски маринци заробили већу групу украјинских диверзаната

Такође је додао да су тврдње о некаквим „скривеним контактима“ Москве и Кијева уз наводно посредовање Катара и Турске – гласине.

„Гласине које круже у посљедње вријеме о некаквим скривеним контактима за припрему преговора о енергетским објектима Русије и Украјине уз посредовање Катара, а било је и гласина да наши турски сусједи планирају да некако покушају да посредују у сфери прехрамбене безбједности, али у контексту осигуравања слободе пловидбе у Црном мору – и сами разумијете какав би могао бити циљ таквих идеја“, рекао је Лавров.

Лукашенко: Украјина ће бити уништена ако се једна ствар не деси

Лукашенко: Украјина ће бити уништена ако се једна ствар не деси

Како је објаснио, такве вијести су заправо наставак швајцарске конференције о Украјини, на којој је одлучено да се формирају радне групе за енергетику, прехрамбену безбједност и хуманитарна питања.

„Радне групе су формиране, припремају се састанци и шта год причали о некаквим наговјештајима да ће у то некако укључити Русију, то су све ђавоља посла јер, опет ћу поновити – ријеч је процесу који је за нас неприхватљив и чији је једини циљ да промовише ултиматум под називом 'формула Зеленског'“, истакао је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.