Sergej Lavrov

''Putin je jasno rekao – nema pregovora sa Kijevom''

  • 19.08.2024. 17:10

Nakon napada Ukrajine na Kursku oblast, ne može biti pregovora sa Kijevom, a o tome je govorio i ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Predsjednik Rusije je jasno rekao da nakon što su počeli napadi na Kursku oblast – ne napadi, nego invazija na teritoriju Kurske oblasti, ne može biti riječi o bilo kakvim pregovorima. Predsjednik je rekao i jednu veoma važnu frazu na koju bih skrenuo pažnju: 'kasnije ćemo ocijeniti situaciju'“, rekao je Lavrov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

Ruski marinci zarobili veću grupu ukrajinskih diverzanata

Ruski marinci zarobili veću grupu ukrajinskih diverzanata

Takođe je dodao da su tvrdnje o nekakvim „skrivenim kontaktima“ Moskve i Kijeva uz navodno posredovanje Katara i Turske – glasine.

„Glasine koje kruže u posljednje vrijeme o nekakvim skrivenim kontaktima za pripremu pregovora o energetskim objektima Rusije i Ukrajine uz posredovanje Katara, a bilo je i glasina da naši turski susjedi planiraju da nekako pokušaju da posreduju u sferi prehrambene bezbjednosti, ali u kontekstu osiguravanja slobode plovidbe u Crnom moru – i sami razumijete kakav bi mogao biti cilj takvih ideja“, rekao je Lavrov.

Lukašenko: Ukrajina će biti uništena ako se jedna stvar ne desi

Lukašenko: Ukrajina će biti uništena ako se jedna stvar ne desi

Kako je objasnio, takve vijesti su zapravo nastavak švajcarske konferencije o Ukrajini, na kojoj je odlučeno da se formiraju radne grupe za energetiku, prehrambenu bezbjednost i humanitarna pitanja.

„Radne grupe su formirane, pripremaju se sastanci i šta god pričali o nekakvim nagovještajima da će u to nekako uključiti Rusiju, to su sve đavolja posla jer, opet ću ponoviti – riječ je procesu koji je za nas neprihvatljiv i čiji je jedini cilj da promoviše ultimatum pod nazivom 'formula Zelenskog'“, istakao je Lavrov.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.