У Курској области

Руски маринци заробили већу групу украјинских диверзаната

  • 19.08.2024. 16:33

Руски маринци су у Курској области заробили већу групу украјинских диверзаната, открио је представник руских безбједносних структура.

Како се прецизира, маринци 810. бригаде Црноморске флоте Руске Федерације су ухватили диверзантско-извиђачку групу од 19 украјинских војника код Олговке.

Заробљеници припадају 22. засебној механизованој бригади Оружаних снага Украјине, преноси РТ Балкан.

Оружане снаге Украјине су 6. августа почеле офанзиву у пограничној Курској области с намјером да заузму руске територије. Према ријечима начелника Генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова, њихово напредовање је заустављено.

Према подацима руског Министарства одбране, Украјина је током борби на Курском правцу изгубила преко 3.460 војника и 50 тенкова.

Руске снаге дан и ноћ спријечавају и одбијају украјинске покушаје продора у пограничним овластима, рекао је командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов.

"Ситуација је прилично под контролом. Имамо непријатеља који покушава да пробије подручје гдје се ми налазимо даноноћно. Сви ови покушаји завршавају се уништењем непријатеља и спаљивањем његове опреме. Зато уништавамо непријатељске резерве," поручио је Алаудинов за ТАСС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)