Руски предсједник

Путин дао услове: Русија ће ући у мировне преговоре када Украјина одустане од чланства у НАТО

  • Извор: Агенције
  • 14.06.2024. 14:03

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да ће Русија ући у мировне преговоре уколико Украјина одустане од амбиције да постане чланица НАТО и повуче своје снаге из четири украјинска региона на које Москва полаже право.

Путин је рекао да је Русија спремна да гарантује безбједно повлачење украјинских јединица.

Руски предсједник је говорио у Министарству спољних послова уочи самита у Швајцарској на којем би више од 90 земаља и организација требали да разговарају о могућем путу ка миру у Украјини.

Русија није позвана на овај самит за који је навела да је губљење времена.

Небензја: Желе да упуте ултиматум Москви

Небензја: Желе да упуте ултиматум Москви

Русија тренутно контролише готово петину украјинске територије, а Кијев сматра да се мир може заснивати само на потпуном повлачењу руских снага и обнављању украјинског територијалног интегритета.

Путин је изјавио је да је Вашингтон одговоран за уништење стратешке стабилности у свијету и да опасност за Европу не долази од Русије, већ од њене потпуне зависности од Сједињених Држава.

„САД гурају Европу у хаос, лишавају је права да постоји као субјекат на међународној сцени и лишавају је њеног културног идентитета“, рекао је Путин и додао да су односи Русије и ЕУ деградирали, али не кривицом Москве.

Путин: У свијету је у току трка за јачање суверенитета; БРИКС има велики потенцијал

Путин: У свијету је у току трка за јачање суверенитета; БРИКС има велики потенцијал

Он је указао да је антируска кампања праћена измишљотинама да се Русија спрема да нападне Европу.

„Сви схватамо да је то апсолутна глупост. Ако Европа жели да остане један од свјетских центара, потребно је да буде у добрим односима са Русијом. Москва је спремна за то“, рекао је Путин у обраћању руководству Министарства спољних послова Руске Федерације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм