Русија

Путин: Братство народа наша главна снага

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2024. 18:54

Предсједник Русије Владимир Путин отворио је Фестивал младих у Сочију и истакао да се за учешће пријавило стотине хиљада младих из 190 земаља, што показује да за њих не постоје границе или линије подјеле.

"Мултинационално јединство је највећа вриједност за Русију и у великој мјери одређује принципе по којима земља живи", изјавио је Путин.

Путин је, у обраћању учесницима Свјетског фестивала младих, поручио да је братство између народа главни ослонац и снага Русије.

"Нашу мултинационалну земљу чине стотине култура, језика, традиција, а братство народа је увијек било и остаје наша главна снага", рекао је Путин и изразио увјерење да ће се учесници Фестивала кућама вратити са љубављу према Русији.


Пронађена тијела дјеце супружника који су скочили са зграде

Пронађена тијела дјеце супружника који су скочили са зграде

Он је напоменуо да Русија жали само због тога што није могла да прихвати пријаве свих који су жељели да дођу у Сочи, пренио је РТ Балкан.

Свјетски фестивал младих свечано је отворен у образовном центру "Сиријус" у Сочију. Отварање је почело интонирањем руске химне, а окупљени су овацијама поздравили најаву говора руског предсједника.

У програму учествује 20.000 људи, а половина су странци.

Прослављени српски режисер Емир Кустурица ће током образовног маратона "Знање.Прво" у оквиру Свјетског омладинског фестивала у Сочију говорити о својој дубокој повезаности са Русијом и коментарисаће будуће пројекте у тој земљи. 

Пратите нас и путем Вибера