Rusija

Putin: Bratstvo naroda naša glavna snaga

  • Izvor: SRNA
  • 02.03.2024. 18:54

Predsjednik Rusije Vladimir Putin otvorio je Festival mladih u Sočiju i istakao da se za učešće prijavilo stotine hiljada mladih iz 190 zemalja, što pokazuje da za njih ne postoje granice ili linije podjele.

"Multinacionalno jedinstvo je najveća vrijednost za Rusiju i u velikoj mjeri određuje principe po kojima zemlja živi", izjavio je Putin.

Putin je, u obraćanju učesnicima Svjetskog festivala mladih, poručio da je bratstvo između naroda glavni oslonac i snaga Rusije.

"Našu multinacionalnu zemlju čine stotine kultura, jezika, tradicija, a bratstvo naroda je uvijek bilo i ostaje naša glavna snaga", rekao je Putin i izrazio uvjerenje da će se učesnici Festivala kućama vratiti sa ljubavlju prema Rusiji.


Pronađena tijela djece supružnika koji su skočili sa zgrade

Pronađena tijela djece supružnika koji su skočili sa zgrade

On je napomenuo da Rusija žali samo zbog toga što nije mogla da prihvati prijave svih koji su željeli da dođu u Soči, prenio je RT Balkan.

Svjetski festival mladih svečano je otvoren u obrazovnom centru "Sirijus" u Sočiju. Otvaranje je počelo intoniranjem ruske himne, a okupljeni su ovacijama pozdravili najavu govora ruskog predsjednika.

U programu učestvuje 20.000 ljudi, a polovina su stranci.

Proslavljeni srpski režiser Еmir Kusturica će tokom obrazovnog maratona "Znanje.Prvo" u okviru Svjetskog omladinskog festivala u Sočiju govoriti o svojoj dubokoj povezanosti sa Rusijom i komentarisaće buduće projekte u toj zemlji. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: