Неописива туга

Посљедњи поздрав медицинске сестре расплакао свијет

  • Извор: Блиц
  • 15.06.2024. 21:29

Емотиван снимак који од јуче обилази планету, а на којем се види како вољена медицинска сестра за д‌јецу, Патрис Сандерс, прима почасни посљедњи поздрав од колега, одушевио је и расплакао милионе људи.

Након 36 година рада у здравству као медицинска сестра у д‌јечијој болници, Патриција је доживјела билатерални мождани удар. Према њеној посљедњој жељи, искључена је са апарата за одржавање живота и све здраве органе је донирала. Док је кревет ишао ка сали, њене колеге су јој одале посебну почаст.

Зашто је Патрисија ријешила да донира органе?

Ова прича је важна јер показује дубоко поштовање и љубав које су колеге имале према њој. Такође, подсјећа нас на важност донирања органа, што је била Патрисина посљедња жеља. Патриси је првобитно дијагностикована гастроентеритис, али је њен здравствени статус наставио да се погоршава. Касније је откривено да је доживјела билатерални мождани удар.

У разговору са доктором, породица је сазнала страшне вијести.

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

– Имали смо састанак са хирургом који нам је рекао да њено стање неће бити повољно, да ће имати много инвалидитета – рекла је њена сестра.

Породица испоштовала посљедњу жељу

Патрисија је том приликом донијела тешку и великодушну одлуку.

@abc30_actionnews Dozens of nurses and loved ones gathered at Community Regional Medical Center to honor one of their own on Thursday. Patrice Sanders was a nurse at Valley Children’s Hospital for more than three decades before her family had to make the tough decision to let her go and donate her organs. #organ #donor #nurse #healthcareheros ♬ original sound - ABC30

– Вид‌јела је како многа д‌јеца умиру у д‌јечијој болници док је била тамо као медицинска сестра. Увијек је имала велико поштовање према д‌јеци која су донирала своје органе и мислим да је тај примјер за њу био инспирација за њу – испричала је она, додавши како је децидно тражила да буде донор.

Њена смрт је погодила многе

Патрисина породица је изјавила да мјесто туге слави живот који је водила и памтиће љубав коју је често показивала другима.

Понос Републике: Андреа и Небојша међу најбољим студентима медицине

Понос Републике: Андреа и Небојша међу најбољим студентима медицине

– Њена смрт је дубоко погодила све нас. Била је веома вољена и наставља да воли друге које ни не познаје – рекла је њена сестра Пејџ.

Снимак испраћаја инспирација за милионе широм свијета

Патрис је оставила дубок утицај на све оне које је упознала, објаснила је Пејџ, додавши да је њен одлазак био емотиван тренутак за све њене колеге, а њен живот и посвећеност донирању органа ће остати инспирација за многе.

Бањалучке власти још без рјешења на поскупљење вртића

Бањалучке власти још без рјешења на поскупљење вртића "Звјездица"


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм