Не престаје рат

Бањалучке власти још без рјешења на поскупљење вртића "Звјездица"

  • Извор: АТВ
  • 15.06.2024. 21:06

Не престаје „рат“ бањалучке градске управе и приватног вртића „Звјездица“ због најављеног повећања цијене смјештаја дјеце у овом вртићу. Након што је прије неколико дана градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао челне људе „Звјездице“ да одустану од повећања цијена, а родитеље да не потписују анексе уговора, стигао му је одговор из вртића.

Јасна је намјера да бијес родитеља који је упућен градоначелнику, он покушава да преусмјери на приватне предшколске установе и тиме нанесе штету, не само установама, него првенствено недужној дјеци, наводе из предшколске установе “Звјездица”. Како истичу, поставља се питање зашто градоначелник посљедњих дана током својих излагања ни у једном тренутку није поменуо колико град Бањалуку кошта услуга јавних предшколских установа?

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

"Свјестан је да је економска цијена боравка једног дјетета у јавној предшколској установи 650 КМ! Клуб за дјецу “Звјездица” ће и у наредном периоду радити на заштити наше дјеце од дискриминације при примању субвенција, упркос тврдњама градских власти да ће наша дјеца бити изузета од примања субвенција уколико не дође до снижавања цијене", поручују из вртића "Звјездица".

Препуцавање је настављено на друштвеној мрежи „Икс“, гдје је Станивуковић написао да Град неће толерисати бахатост и безобразлук појединаца који мисле да су изнад система, као и да се похлепи и условљавањима  мора стати у крај. А управо је Град прије неколико дана условио вртић „Звјездица“, да ће подузети мјере ако не повуку одлуку о цијени смјештаја за малишане.

Понос Републике: Андреа и Небојша међу најбољим студентима медицине

Понос Републике: Андреа и Небојша међу најбољим студентима медицине

"Да од 1. јула неће бити могуће уписати дијете у тај вртић по субвенционисаној цијени, дакле не можемо ми у недоглед финансирати нечије бахаћење и дизање цијена у небеса", каже Бојан Кресојевић, менаџер града Бањалука.

У „Звјездици“ кажу да неће дозволити да било ко зарад личних интереса баца љагу на ову предшколску установу која годинама беспријекорно обавља свој посао. У прилог томе, кажу у вртићу, након инспекцијских контрола које су спроведене у претходном период, доказано је да послују у складу са законом.

До јула је остало 15 дана, па се остаје да се види, да ли ће неко пристати на услове друге стране или ће рат бити интензивнији у врелим љетним мјесецима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.