Приједор

Понос Републике: Андреа и Небојша међу најбољим студентима медицине

  • Извор: АТВ
  • 15.06.2024. 20:16

Андреа Вучковић и Небојша Мирић су међу пет најбољих студената у Приједору. Понос су и цијеле Републике Српске, јер је Андреа дипломирала на Медицинском факултету у Београду са просјеком 9,83, а Небојша на истом факултету у Новом Саду са оцјеном 9,86. Баријера је било, каже Андреа, али труд и рад дали су овакве резултате.

"Ја нисам на прву успјела да упишем медицину нисам добро одрадила пријемни и тако сам уписала првобитно стоматологију. Годину сам очистила у јуну и пребацила се на медицину. Генерално, ако мене питате ја од себе нисам очекивала да постигнем овакав резултат. Откако сам уписала факултет ишла сам да га завршим, тај успјех није био толико важно, али кад сам кренула да учим онда сам самој себи поставила одређени циљ", каже Андреа Вучковић, најбољи студент града Приједор.

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

Превоз и храна обезбијеђени: Код Лазића дневница 80 КМ

Неописив је осјећај кад полижите тај 49 посљедњи испит, каже Небојша, а још већа радост када вас у вашем граду ставе међу пет најбољих. На почетку студирања, прича да о оваквом просјеку није ни сањао. 

''Свакако да тај примарни мотив не буде просјек, то долази као секундарна ствар. Диплома није најважнија. Битно је током студија на медицини шест година да се развијете и као особа са знањем, интегритетом и карактером. Све друге ствари ће доћи уз то. Не можете бити добар љекар, ако нисте добар човјек'', каже Небојша Мирић, најбољи студент града Приједор.

Памте ови млади љекари и који су испити били најтежи. 

"То је дефинитивно била патологија. За тај испит сам мислим да сам највише учила и када сам положила тај испит била сам сигурна да ћу завршити", каже Андреа Вучковић.

Окупљање бивших питомаца Школе резервних официра

Окупљање бивших питомаца Школе резервних официра

"То је та анатомија у првој години када смо сви учили само то и био нам је фокус и која је најобимнији предмет и то је некако оставило највећи траг", каже Небојша Мирић.

Андреи је циљ да у наредном периоду одради шестомјесечни стаж у Београду. Постоји и жеља да се упишу докторске студије и да јој опредјељење буде интерна медицина, док Небојша планира да настави да се бави  научно-истраживачким радом и да прво радно мјесто потражи на Универзитетско-клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: