Норвешка

Помахнитала птица забила канџе дјевојчици у лице

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2024. 14:07

Полиција је у суботу у 16.40 сати добила дојаву да је птица напала једногодишњу дјевојчицу у норвешком Тренделагу.

Орао је дјевојчицу зграбио канџама за лице и скоро јој ископао око. Хитне службе одмах су стигле на мјесто, али нису могли одвојити орла од дјевојчице, пишу норвешки медији.

"Био је то млади сури орао који је напао дјевојчицу док је шетала с мајком", појаснио је ловац и додао да се мајка сигурно надвила над дијете и да је оборила орла, али спријечила је само први напад.

Колико кошта путарина на најновијих 11 километара ауто-пута у БиХ

Колико кошта путарина на најновијих 11 километара ауто-пута у БиХ

Орао није одустајао. Поново је напао. На крају је долетио и зграбио дијете као што граби плијен.

Осим за лице, орао ју је изгребао по врату. Након прилично дуге борбе с орлом који је чврсто држао дијете, успјели су га савладати и успавати. Дјевојчица је превезена у болницу.

Једна орлова канџа била је забијена око центиметар даље од једног ока.

Тек након инцидента схватили су да је тај сури орао одговоран за још инцидената. Пријављена су четири напада сурог орла у само пет дана, што је врло необично, каже стручњак за сурог орла Алв Отар Фолкестад.

"Без упозорења ме оборио на тло. Одмах је дошло до жестоке борбе, која је трајала три-четири минута", испричала је друга орлова жртва.

Бањалучки полицајац хапшен због педофилије добио отказ

Бањалучки полицајац хапшен због педофилије добио отказ

Према ријечима стручњака, то је неуобичајено за ово доба године. Иначе су орлови прилично непомични до краја септембра. Сури орао обично не напада људе, али стручњак не вјерује да је дошло до некаквих промјена у природи.

"То је девијантна јединка, као што постоје девијације међу нама људима, тако и у животињском свијету можете очекивати ​​радикалне девијације", додао је.

Млади сури орао је еутаназиран.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: