Невријеме

Олуја и снијег харају дијелом Европе

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 18:30

Дијелови сјеверозападне Европе боре се данас са посљедицама олуја са Атлантика које су донијеле кишу и снијег, док је на сјеверу Скандинавије изузетно хладно.

Трајект са око 900 путника на релацији Норвешка-Данска није могао да пристане у Копенхагену због олује и чека да се вријеме побољша иако се то не очекује прије сутра ујутро.

У Норвешкој, у јужном граду Кристијансанду затворене су школе и обустављен градски превоз након обилних сњежних падавина.

Иста олуја донијела је вјетар ураганске стране и у дијелове Енглеске и Велса изазивајући прекид електроснабдијевања, поремећај у жељезничком саобраћају, као и затварање путева због поплава.


Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Једна 59-годишња жена погинула је у Источној Фландрији у Белгији након што ју је ударила ограда коју је откинуо вјетар, рекла је локални гувернер Карина Ван Каутер.

У шведском селу Квикјок на Арктику забиљежена је температура од минус 43,6 степени Целзијусових, и ово је најхладнији јануар у Шведској у посљедњих 25 година.

У Лапланду на сјеверу Финске једна жена је нестала у олуји када је била на скијању, а касније је нађена мртва испод лавине. Финска полиција саопштила је да се потрага наставља данас за њеним дјететом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.