Nevrijeme

Oluja i snijeg haraju dijelom Еvrope

  • Izvor: SRNA
  • 03.01.2024. 18:30

Dijelovi sjeverozapadne Еvrope bore se danas sa posljedicama oluja sa Atlantika koje su donijele kišu i snijeg, dok je na sjeveru Skandinavije izuzetno hladno.

Trajekt sa oko 900 putnika na relaciji Norveška-Danska nije mogao da pristane u Kopenhagenu zbog oluje i čeka da se vrijeme poboljša iako se to ne očekuje prije sutra ujutro.

U Norveškoj, u južnom gradu Kristijansandu zatvorene su škole i obustavljen gradski prevoz nakon obilnih snježnih padavina.

Ista oluja donijela je vjetar uraganske strane i u dijelove Еngleske i Velsa izazivajući prekid elektrosnabdijevanja, poremećaj u željezničkom saobraćaju, kao i zatvaranje puteva zbog poplava.


Sramno: Snimali golu drugaricu dok je bila bez svijesti

Sramno: Snimali golu drugaricu dok je bila bez svijesti

Jedna 59-godišnja žena poginula je u Istočnoj Flandriji u Belgiji nakon što ju je udarila ograda koju je otkinuo vjetar, rekla je lokalni guverner Karina Van Kauter.

U švedskom selu Kvikjok na Arktiku zabilježena je temperatura od minus 43,6 stepeni Celzijusovih, i ovo je najhladniji januar u Švedskoj u posljednjih 25 godina.

U Laplandu na sjeveru Finske jedna žena je nestala u oluji kada je bila na skijanju, a kasnije je nađena mrtva ispod lavine. Finska policija saopštila je da se potraga nastavlja danas za njenim djetetom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)