Америка

Објављени до сада невиђени снимци урушавања кула након напада у Њујорку

  • Извор: Агенције
  • 28.07.2024. 21:38

Јапански фотограф Кеи Сугимото објавио је на свом Јутјуб каналу до сада невиђени видео урушавања торњева Свјетског трговинског центра у Њујорку 11. септембра 2001. године.

Догађај за који многи тврде да је био прекретница за свијет и 23 године касније изазива низ коментара и реакција, а готово свакодневно на друштвеним мрежама могу се видјети бројни видеоснимци управо из тог периода.

Ипак, снимак који је објавио јапански фотограф дефинитивно има и већи значај с обзиром на то да траје скоро сат времена и да прати цјелокупну ситуацију с торњевима након што су се авиони забили у њих.

Мушкарац из БиХ поклања аутомобил, има само један услов

Мушкарац из БиХ поклања аутомобил, има само један услов

Како је навео Сугимото, снимак је пронашао док је поспремао ствари у стану те је навео како је објављен искључиво у историјске сврхе.

"Чистио сам ормар и нашао пуне кутије Хи-8, Дигитал-8 и ДВ касета. Када сам их покушао репродуковати, примијетио сам да се можда отприлике трећине демагнетизовала током времена или да пате од оштећења података. Зато сам почео да их дигитализујем", навео је фотограф.

Снимак је до сада погледало више од 80.000 људи, а многи су у коментарима истакли како Сугимотов снимак нуди јединствен поглед на сва дешавања током 11. септембра.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: