Amerika

Objavljeni do sada neviđeni snimci urušavanja kula nakon napada u Njujorku

  • Izvor: Agencije
  • 28.07.2024. 21:38

Japanski fotograf Kei Sugimoto objavio je na svom Jutjub kanalu do sada neviđeni video urušavanja tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku 11. septembra 2001. godine.

Događaj za koji mnogi tvrde da je bio prekretnica za svijet i 23 godine kasnije izaziva niz komentara i reakcija, a gotovo svakodnevno na društvenim mrežama mogu se vidjeti brojni videosnimci upravo iz tog perioda.

Ipak, snimak koji je objavio japanski fotograf definitivno ima i veći značaj s obzirom na to da traje skoro sat vremena i da prati cjelokupnu situaciju s tornjevima nakon što su se avioni zabili u njih.

Muškarac iz BiH poklanja automobil, ima samo jedan uslov

Muškarac iz BiH poklanja automobil, ima samo jedan uslov

Kako je naveo Sugimoto, snimak je pronašao dok je pospremao stvari u stanu te je naveo kako je objavljen isključivo u istorijske svrhe.

"Čistio sam ormar i našao pune kutije Hi-8, Digital-8 i DV kaseta. Kada sam ih pokušao reprodukovati, primijetio sam da se možda otprilike trećine demagnetizovala tokom vremena ili da pate od oštećenja podataka. Zato sam počeo da ih digitalizujem", naveo je fotograf.

Snimak je do sada pogledalo više od 80.000 ljudi, a mnogi su u komentarima istakli kako Sugimotov snimak nudi jedinstven pogled na sva dešavanja tokom 11. septembra.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: