Предсједник Ирана

Објављен први снимак и фотографије с локације пада хеликоптера у којем се налазио Раиси

  • 20.05.2024. 07:12

Након што су ирански медији и специјалне спасилачке јединице саопштиле како су у хеликоптерској несрећи страдали предсједник државе Ебрахим Раиси, шеф дипломатије Хосеин Амир-Абдоллахиан и остатак делегације, агенције у Ирану објавиле су и прве фотографије и снимке с мјеста несреће.

Према ономе што се може видјети са снимка који је забиљежен из ваздуха, хеликоптер су срушио на изузетно тешком планинском дијелу, а спасиоцима су требали сати да дођу до делегације која се налазила у хеликоптеру.

Предсједник Ирана Ибрахим Раиси погинуо у паду хеликоптера

Предсједник Ирана Ибрахим Раиси погинуо у паду хеликоптера

Прве информације које су саопштене су те да на мјесту несреће нико није пронађен са знаковима живота.


"Откривањем мјеста несреће нису откривени знакови живота међу путницима хеликоптера", рекао је шеф иранског Црвеног полумјесеца Пир Хосеин Коливанд.

Фотографије које су објавили ирански медији показују како се хеликоптер при паду највјероватније и запалио.

Иранска револуционарна гарда: Идентификована локација пада предсједниковог хеликоптера

Иранска револуционарна гарда: Идентификована локација пада предсједниковог хеликоптера

Ирански предсједник Ибрахим Раиси погинуо у паду хеликоптера

Подсјетимо, иранска делегација коју су предводили предсједник и шеф дипломатије посјетила је током недјеље Азербејџан гдје су присуствовали отварању међудржавног пројекта и једне од највећих брана у овом дијелу свијета.

Приликом повратка хеликоптером, на подручју недалеко од Табриза примијећени су проблеми са једним од три хеликоптера који су се враћали из Азербејџана.

Испоставило се како је проблем настао у хеликоптеру у којем се налазили високорангирани чланови делегације. Бројне спасилачке екипе одмах су се упутиле на мјесто несреће, а наводи се како је у акцији учествовало више од 300 спасилаца, преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм