Саопштила иранска агенција Мехр

Предсједник Ирана Ебрахим Раиси погинуо у паду хеликоптера

  • 20.05.2024. 06:56

Предсједник Ирана Ебрахим Раиси погинуо је у паду хеликоптера, саопштила иранска агенција Мехр.

Сви који су били у пратњи иранског предсједника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана, погинули су у паду хеликоптера, додаје агенција.

Иранска револуционарна гарда: Идентификована локација пада предсједниковог хеликоптера

Иранска револуционарна гарда: Идентификована локација пада предсједниковог хеликоптера

У срушеном хеликоптеру с иранским предсједником Ебрахимом Раисијем нема знакова живота, јавила је претходно јутрос иранска државна телевизија.

Спасилачки тимови стигли су до мјеста несреће у којој је хеликоптер потпуно изгорио, рекао је један неименовани ирански званичник за Ројтерс.

"Хеликоптер предсједника Раисија је потпуно изгорио нажалост, страхује се да су сви путници мртви", рекао је званичник након што су тимови за претрагу пронашли олупину хеликоптера.

Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси

Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси

Државна телевизија претходно је јавила да су тимови за претрагу пронашли мјесто пада хеликоптера са предсједником Ебрахимом Раисијем и да је предсједник иранског Црвеног полумесеца изјавио да ситуација није "добра".

Агенција Анадолија пренијела је да је турски дрон који је помагао у потрази идентификовао извор топлоте за који се сумњало да је олупина хеликоптера и подијелио координате могућег мјеста несреће са иранским властима.

Хеликоптер у којем су били предсједник Раиси и министар спољних послова земље Хосеин Амир Абдолахијан срушио се јуче на сјеверозападу Ирана, у региону Верзеган.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм