Дмитриј Песков

''Не мислите ваљда да се Путин пробудио у цик зоре да прати дебату Бајдена и Трампа?''

  • Извор: РТ Балкан
  • 28.06.2024. 13:30

Перспективе односа Русије и Европске уније са новим руководством ЕУ нису добре, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен није присталица нормализације односа Русије и ЕУ, тако да се, у случају да поново буде изабрана, ништа неће промијенити, каже Песков.

"Исто важи и за госпођу Кају Калас, естонску премијерку, која до сада није показала да има склоности ка дипломатији, а прославила се својим апсолутно непомирљивим и понекад прилично русофобичним изјавама", рекао је портпарол Кремља.

Ројтерс: Бајденов климав почетак дебате са Трампом узнемирио демократе, престар за још један мандат

Ројтерс: Бајденов климав почетак дебате са Трампом узнемирио демократе, престар за још један мандат

Европска дипломатија се неће окренути нормализацији односа, поручују из Кремља.

На питање да ли је предсједник Русије Владимир Путин гледао предсједничку дебату у САД, портпарол Кремља је одговорио одрично.

"Није ваљда да очекујете да је предсједник Русије навио аларм у цик зоре како би се пробудио и пратио дебату у САД", рекао је Пескови додао дебата Доналда Трампа и Џозефа Бајдена не улази у групу главних тема којима се бави руски предсједник. 

"Има много других питања која су суштински важна за нашу земљу и која су за нас актуелна. Тим питањима се бави наш предсједник", објаснио је Песков.

Премда, Кремљ је испратио медијске извјештаје о предсједничкој дебати у Америци и упознао се са детаљима који су интересантни за Русију, потврдио је портпарол.

Дебата показала дубоке подјеле у САД - Трампов штаб прогласио побједу

Дебата показала дубоке подјеле у САД - Трампов штаб прогласио побједу

Песков није желио да даје оцјену дебате Трампа и Бајдена већ је истакао да је "то унутрашња политика самих САД".

Русија се, према његовим ријечима, никада није мијешала у изборну кампању у Америци иако су из Вашингтона више пута оптуживали Москву за мијешање.

"Спроводили су скупе кампање како би то доказали, а онда су и сами дошли до закључка да није било никаквог мијешања са наше стране. Говорим о званичним подацима до којих су они дошли. Нећемо се мијешати ни овога пута", поручио је портпарол Кремља.

Говорећи о изборима у Француској, Песков је истакао да су они интересантни за Русију јер се ради о једној од највећих држава у Европи.

Говорећи и рејтинзима по којима у Француској води десничарска партија Националног окупљања, а не партија предсједника Емануела Макрона, Песков је рекао да је то питање унутрашње политике Париза.

Међутим, евидентно је да постоји динамика – једним политичким снагама опада популарност док другим расте, навео је Песков.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)