"РИА Новости"

Москва: Украјинци у Курској области направили нешто налик на концентрационе логоре

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.09.2024. 22:25

Оружане снаге Украјине у неким дијеловима Курске области направиле су нешто налик на концентрационе логоре у које су отјерали локално становништво које није успјело да се евакуише на вријеме, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије у који су имале увид "РИА Новости", уз објашњење да ово потврђују многобројна свједочења локалног становништва које је прикупио руски Црвени крст у граду Курску.

Министарство, такође, наводи да су Украјинци искористили локалце и за снимање пропагандних видео-снимака, чиме су се бавили страни новинари. Један од примјера је и случај када су у подруме интерната у граду Суџи Украјинци затворили од 70 до 100 цивила и психички их малтретирали.

Путин упозорио: Послије ове одлуке Запада - НАТО директно улази у рат против Русије

Путин упозорио: Послије ове одлуке Запада - НАТО директно улази у рат против Русије

"Ови новинари не само да су незаконито нарушили границу Руске Федерације, већ су то учинили у саставу паравојних јединица Оружаних снага Украјине. Њихов циљ је да намјерно искриве стварне догађаје - да створе повољну медијску позадину за дејства Оружаних снага Украјине у Курској области и да прикрију информације о терористичким злочинима над цивилима", истиче Москва.

Подсјетимо, украјинске снаге отпочеле су напад на Курску област Русије 6. августа. Њихов продор дубље у руску територију је обустављен и руска армија сада спроводи контранапад. Према посљедњим подацима Министарства одбране Русије, Кијев је од тада до данас у области изгубио 12.500 војника, а само за два дана руске снаге успјеле су да поврате контролу над чак десет насеља. 

Пратите нас и путем Вибера