Андреј Руденко

Москва открила када ће бити одржани мировни преговори са Украјином

  • 10.07.2024. 18:26

Русија не поставља никакве рокове за одржавање мировних преговора са Украјином, изјавио је замјеник руског министра спољних послова Андреј Руденко.

„Не бих постављао никакве рокове нити одређивао датуме. Став предсједника је сасвим јасан – преговори ће се одржати онда када Украјина буде спремна за то“, рекао је Руденко на платформи дебатног клуба „Валдај“, коментаришући информацију да Русија и Кина очекују преговоре о сукобу до краја 2024. године.

Коментаришући самит НАТО-а у Вашингтону, он је додао да Москва не очекује никаква изненађења од њега.

Спрема се хаос, Блинкен: ''Ф-16'' на путу ка Украјини

Спрема се хаос, Блинкен: ''Ф-16'' на путу ка Украјини

„Не очекујемо ништа од овог самита. Пошто су све ове одлуке познате и, нажалост, неће бити усмјерене на мирно рјешење украјинске кризе, већ на даљу ескалацију онога што се дешава у Украјини. Одлуке које се тамо доносе неће довести ни до чега доброг“, оценио је он.

Дипломата је такође нагласио да ће Москва предузети све неопходне мјере да осигура безбједност у вези са одлукама које ће бити донијете на самиту НАТО.

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

Самит НАТО-а одржава се у Вашингтону од 9. до 11. јула у част 75. годишњице потписивања Сјеверноатлантског уговора 1949. године. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг раније је објавио да у Алијанси тренутно нема консензуса о пријему Украјине, већ се тренутно само говори о приближавању Украјине блоку.

Предсједник Русије Владимир Путин изнио је 14. јуна нове мировне предлоге за рјешавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као дијелова Русије, утврђивање несврстаног и безнуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила. Путин је касније навео да приједлог Русије за рјешавање кризе у Украјини неће заувијек стајати на столу, као и да је Русија спремна да настави дијалог са украјинском страном на бази Истанбулских и Минских споразума, пише Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.