Andrej Rudenko

Moskva otkrila kada će biti održani mirovni pregovori sa Ukrajinom

  • 10.07.2024. 18:26

Rusija ne postavlja nikakve rokove za održavanje mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

„Ne bih postavljao nikakve rokove niti određivao datume. Stav predsjednika je sasvim jasan – pregovori će se održati onda kada Ukrajina bude spremna za to“, rekao je Rudenko na platformi debatnog kluba „Valdaj“, komentarišući informaciju da Rusija i Kina očekuju pregovore o sukobu do kraja 2024. godine.

Komentarišući samit NATO-a u Vašingtonu, on je dodao da Moskva ne očekuje nikakva iznenađenja od njega.

Sprema se haos, Blinken: ''F-16'' na putu ka Ukrajini

Sprema se haos, Blinken: ''F-16'' na putu ka Ukrajini

„Ne očekujemo ništa od ovog samita. Pošto su sve ove odluke poznate i, nažalost, neće biti usmjerene na mirno rješenje ukrajinske krize, već na dalju eskalaciju onoga što se dešava u Ukrajini. Odluke koje se tamo donose neće dovesti ni do čega dobrog“, ocenio je on.

Diplomata je takođe naglasio da će Moskva preduzeti sve neophodne mjere da osigura bezbjednost u vezi sa odlukama koje će biti donijete na samitu NATO.

Totalni slom Ukrajine: Rusi na kilometar od Torecka

Totalni slom Ukrajine: Rusi na kilometar od Torecka

Samit NATO-a održava se u Vašingtonu od 9. do 11. jula u čast 75. godišnjice potpisivanja Sjevernoatlantskog ugovora 1949. godine. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ranije je objavio da u Alijansi trenutno nema konsenzusa o prijemu Ukrajine, već se trenutno samo govori o približavanju Ukrajine bloku.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin iznio je 14. juna nove mirovne predloge za rješavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao dijelova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila. Putin je kasnije naveo da prijedlog Rusije za rješavanje krize u Ukrajini neće zauvijek stajati na stolu, kao i da je Rusija spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbulskih i Minskih sporazuma, piše Sputnjik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.