Злочин шокирао Аустрију

Младић поријеклом из БиХ убио бившу радну колегиницу па себе

  • Извор: Агенције
  • 13.07.2024. 23:15

Крвави злочин који се јуче десио у аустријском Грацу починио је 29-годишњи младић поријеклом из Босне и Херцеговине, саопштила је аустријска полиција.

Како је саопштила аустријска полиција младић (29) је упуцао д‌јевојку (23), а онда је извршио самоубиство.

Он је ушетао у адвокатску канцеларију у којој је жртва радила и испалио више хитаца у њу из пушке коју је легално посједовао. Затим је пуцао себи у главу.

Аустријска полиција је одмах алармирана, а стигле су и специјалне јединице.

Одмах је блокиран овај дио града, а изнад центра надлијетао је полицијски хеликоптер. Мотив крвавог злочина није познат, али оно што се зна јесте да су њих двоје били некад радне колеге, с обзиром да је младић један краћи период радио у истој адвокатској канцеларији. Раскид уговора о раду је наводно био споразуман, а аустријски медији спекулишу да ли је млађа колегиница могла бити разлог његовог одласка из адвокатске фирме.

Портпарол полиције је рекао да су њих двоје били бивше радне колеге, те да су приче о љубавној вези на нивоу спекулација.

Младић је наводно оружје купио три дана прије убиства. Ријеч је о оружју које припада Ц категорији, нешто попут краће пушке. О њему се само наводни да је рођен у Аустрији, али поријеклом из Босне и Херцеговине. Родитељи му наводно живе у иностранству.

Подсјетимо, д‌јевојка је убијена на свом радном мјесту у адвокатској канцеларији компаније Кајсерфелдгасе у вријеме ручка, када је остала сама у канцеларији.

Према досадашњој истрази, када је стигла хитна помоћ д‌јевојка је још била жива, али упркос напорима љекара подлегла је повредама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: