Zločin šokirao Austriju

Mladić porijeklom iz BiH ubio bivšu radnu koleginicu pa sebe

  • Izvor: Agencije
  • 13.07.2024. 23:15

Krvavi zločin koji se juče desio u austrijskom Gracu počinio je 29-godišnji mladić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, saopštila je austrijska policija.

Kako je saopštila austrijska policija mladić (29) je upucao d‌jevojku (23), a onda je izvršio samoubistvo.

On je ušetao u advokatsku kancelariju u kojoj je žrtva radila i ispalio više hitaca u nju iz puške koju je legalno posjedovao. Zatim je pucao sebi u glavu.

Austrijska policija je odmah alarmirana, a stigle su i specijalne jedinice.

Odmah je blokiran ovaj dio grada, a iznad centra nadlijetao je policijski helikopter. Motiv krvavog zločina nije poznat, ali ono što se zna jeste da su njih dvoje bili nekad radne kolege, s obzirom da je mladić jedan kraći period radio u istoj advokatskoj kancelariji. Raskid ugovora o radu je navodno bio sporazuman, a austrijski mediji spekulišu da li je mlađa koleginica mogla biti razlog njegovog odlaska iz advokatske firme.

Portparol policije je rekao da su njih dvoje bili bivše radne kolege, te da su priče o ljubavnoj vezi na nivou spekulacija.

Mladić je navodno oružje kupio tri dana prije ubistva. Riječ je o oružju koje pripada C kategoriji, nešto poput kraće puške. O njemu se samo navodni da je rođen u Austriji, ali porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Roditelji mu navodno žive u inostranstvu.

Podsjetimo, d‌jevojka je ubijena na svom radnom mjestu u advokatskoj kancelariji kompanije Kajserfeldgase u vrijeme ručka, kada je ostala sama u kancelariji.

Prema dosadašnjoj istrazi, kada je stigla hitna pomoć d‌jevojka je još bila živa, ali uprkos naporima ljekara podlegla je povredama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: