Хорор

Комшија на рођенданској забави убио слављеника (20) и још двоје људи, па пресудио себи

  • Извор: Телеграф
  • 14.07.2024. 13:13

Четири особе, укључујући нападача, умрле су након пуцњаве коју је извео комшија током породичне прославе у Француској. Још четири особе су повријеђене и хитно превезене у болницу у Вишију, неколико километара даље. Њихов живот није у опасности, прецизирао је тужилац.

Злочин се догодила у суботу, 13. јула увече, током породичне прославе за двадесети рођендан младића у селу Еспинассе-Возеле, неколико километара западно од Вишија, пише Лепарисиен.

Око 21:30, комшија који није био присутан на забави, изашао је на пут између своје куће и куће где се одвијала забава, и отворио ватру, објаснио је тужилац Жером Пикес. Он је користио ваздушну пушку, додао је, не прецизирајући број пуцњева.

За сада, власти нису у могућности да прецизније одреде околности догађаја.

Букте пожари у Херцеговини, на терену хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске

Букте пожари у Херцеговини, на терену хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске

Који је биланс?

Четири особе су умрле, укључујући нападача, који је вјероватно "себе убио након пуцњаве", изјавио је тужилац, прецизирајући да није било размјене ватре.

Три жртве, које су биле на забави, су младић који је прослављао свој 20. рођендан те вечери, његов отац и један гост. Према информацијама из Ле Парисиена, трећа жртва, која је била гост на забави, је жена.

Четири друге особе су повријеђене. Оне су превезене хитно у болницу у Вишију, при чему њихов живот није угрожен, објаснио је тужилац.

- Такође постоји петнаестак сведока који су били укључени у догађаје, који су подвргнути психолошкој подршци - саопштила је префектура Аллиера за АФП, потврђујући биланс од четири мртва, укључујући и осумњиченог нападача, и четири повријеђене особе.

Такер Карлсон предвидио покушај убиства Трампа

Такер Карлсон предвидио покушај убиства Трампа

Шта знамо о осумњиченом нападачу?

Према првим информацијама, осумњичени нападач је један од комшија породице која је прослављала рођенданску забаву. Такође живи у Еспинассе-Возеллеу. Човек је по свему судећи непознат полицији и правосуђу, рекао је тужилац. Тренутно нису доступне додатне информације о осумњиченом нападачу.

До сада, власти су пронашле само трагове неплаћања алиментације у прошлости овог човјека рођеног 1970. године, каже извор близак случају.

Трампову фотографију оцијенили као најмоћнију икада:

Трампову фотографију оцијенили као најмоћнију икада: "Сигурна карта за побједу на изборима"

Какве мјере су предузете?

У поруци на друштвеној мрежи X, префектура Алиера је детаљно описала акцију. Ватрогасци и тимови Хитне помоћи Алиера, као и снаге обезбјеђења, "одмах су били распоређени под управом префектуре".

Паралелно са породичном забавом, село је имало своју прославу са ватрометом, али је била ограничена, уз задржавање учесника на мјесту. У малом селу са око хиљаду становника, активиран је план заштите од катастрофа од стране градоначелника и вишенамјенска сала села је отворена како би се успоставила психолошка подршка, гдје је око петнаесторо људи, међу којима су рођаци и комшије, примљено.

Потпуковник Вишија је био на лицу мјеста, а Тим за хитну медицинску-психолошку помоћ (ЦУМП) је такође био активиран, према истом извору.

- У овим драматичним околностима, све наше мисли и подршка су са жртвама и њиховим породицама - додаје префектура.

Затворен ваздушни простор изнад зоне пуцњаве на Трампа

Затворен ваздушни простор изнад зоне пуцњаве на Трампа

Какве су реакције?

Мишел Маријен, градоначелник села које броји око хиљаду становника, описао је "потресан догађај":

- Не можете се на то припремити. То је драматично - рекао је.

- То је шок за све нас... Не знамо шта је био окидач, шта доводи особу до тога да изгуби контролу и пређе у акцију - рекао је у недјељу ујутро за АФП.

- То је био комшија, да, али удаљени комшија. Да ли су постојали односи између њих? Да ли их није било? Не знам - додао је градски званичник села од око хиљаду становника.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера