Словачка

Министар одбране: Живот Роберта Фица више није угрожен!

  • Извор: Агенције
  • 19.05.2024. 11:56

Живот словачког премијера Роберта Фица, на кога је покушан атентат, није угрожен, његово здравствено стање је и даље озбиљно, али се прогноза може сматрати позитивном, изјавио је потпредсједник владе и министар одбране Словачке Роберт Калињак.

„Говорили смо како желимо да се приближимо позитивној прогнози и сада смо корак ближе томе. Премијер је изашао из ситуације када му је био директно угрожен живот, али је ситуација и даље озбиљна. Потребна му је интензивна медицинска њега. У наредном периоду неће се планирати никакав превоз (у друге болнице)... Стање можемо сматрати стабилним, уз позитивну прогнозу“, рекао је Калињак новинарима испред болнице у Банској Бистрици.

Министар одбране открио у каквом је Фицо стању

Министар одбране открио у каквом је Фицо стању

Подсјетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након сједнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара сјевероисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и послије вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вјештачке коме.

Министар открио зашто је нападач пуцао на Роберта Фица

Министар открио зашто је нападач пуцао на Роберта Фица

На Фица је пуцано када је послије сједнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дјело покушај убиства из политичких разлога.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.