Slovačka

Ministar odbrane: Život Roberta Fica više nije ugrožen!

  • Izvor: Agencije
  • 19.05.2024. 11:56

Život slovačkog premijera Roberta Fica, na koga je pokušan atentat, nije ugrožen, njegovo zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno, ali se prognoza može smatrati pozitivnom, izjavio je potpredsjednik vlade i ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak.

„Govorili smo kako želimo da se približimo pozitivnoj prognozi i sada smo korak bliže tome. Premijer je izašao iz situacije kada mu je bio direktno ugrožen život, ali je situacija i dalje ozbiljna. Potrebna mu je intenzivna medicinska njega. U narednom periodu neće se planirati nikakav prevoz (u druge bolnice)... Stanje možemo smatrati stabilnim, uz pozitivnu prognozu“, rekao je Kalinjak novinarima ispred bolnice u Banskoj Bistrici.

Ministar odbrane otkrio u kakvom je Fico stanju

Ministar odbrane otkrio u kakvom je Fico stanju

Podsjetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sjednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i poslije višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje vještačke kome.

Ministar otkrio zašto je napadač pucao na Roberta Fica

Ministar otkrio zašto je napadač pucao na Roberta Fica

Na Fica je pucano kada je poslije sjednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.