Не могу да га пребаце

Министар одбране открио у каквом је Фицо стању

  • Извор: Агенције
  • 18.05.2024. 15:16

Потпредсједник Владе Словачке и министар одбране Роберт Калињак саопштио је данас да је премијер Роберт Фицо при свијести и да се љекари надају позитивној прогнози.

Калињак је поновио да је операција у петак била успјешна, али да његово стање још не дозвољава да премијер буде пребачен из болнице у Банској Бистрици наредних дана.

Фицо преживио пет метака

Фицо преживио пет метака

"Неколико чуда се догодило у болници у Бањској Бистрици посљедњих дана... Међутим, оваква повреда је изузетно исцрпљујућа и још није санирана. Не мислим да ће било какав превоз премијера бити могућ у наредних неколико дана", саопштио је он на конференцији за новинаре, преноси СМИ.

Додао је да са премијером комуницира само о најважнијим стварима, али да није неопходно да он, као потпредсједник Владе, преузме његове надлежности.

Обраћајући се новинарима испред болнице, Калињак је истакао да су медији одговорни за подјелу друштва која је резултирала атентатом.

Најновији снимак: Нападач пуца, Фицо пада преко клупе - настала општа пометња

Најновији снимак: Нападач пуца, Фицо пада преко клупе - настала општа пометња

"Многи медији мијешају извјештавање са блаћењем. Роберт Фицо је дуго био етикетиран најгорим придевима, на билбордима је био етикетиран као зао", каже Калињак.

Он је такође навео да ће влада наставити да ради по програму који је поставио Фицо.

"Сљедеће недјеље Влада ће имати два састанка, један редовни и други ванредни, посвећен европским фондовима", навео је он.

Министарка здравља Зузана Долинкова је изјавила да је здравствено стање Роберта Фица стабилизовано, али и даље озбиљно. Према њеним ријечима, то је оцијенио љекарски конзилијум на преподневном састанку.

"Јучерашња операција, која је трајала два сата, допринела је позитивној прогнози здравља премијера", рекла је Долинкова.

Атентатор на словачког премијера признао кривицу

Атентатор на словачког премијера признао кривицу

Медији преносе да је осумњичени за напад на словачког премијера, Јурај Цинтула признао данас кривицу.

Пратите нас и путем Вибера