На граници Пољске и Бјелорусије

Мигранти убили војника

  • Извор: Агенције
  • 07.06.2024. 08:43

Пољски војник преминуо је у четвртак након што су га на граници с Бјелорусијом ножем изболи мигранти који су покушали да пређу у ЕУ!

Варшава је рекла да ће од Бјелорусије тражити изручење мигранта одговорног за убиство. Војника, који се помиње само именом Матеуш, крајем маја ножем су изболи мигранти који су покушавали да пређу границу. Војска је саопштила да је Матеуш преминуо у четвртак.

- Упркос пруженој помоћи на мјесту злочиначког напада на граници с Бјелорусијом и напорима љекара његов живот није могао бити спашен - наводи се у саопштењу.

Комшије о крвавом пиру Алексе Милојевића: Подигли су га, а сада су добили метак у главу

Комшије о крвавом пиру Алексе Милојевића: Подигли су га, а сада су добили метак у главу

Граница с Бјелорусијом, подсјетимо, жариште је миграната који су уз наводну дозволу Минска почели да се скупљају 2021. године тражећи нову руту ка Европи. Брисел тврди да је тај потез осмишљен како би се створила криза.

Посљедњих недјеља дошло је до повећања броја миграната који покушавају илегално да пређу границу с Пољском, а граничари су извијестили о бројним насилним инцидентима.

- Тражимо да бјелоруске власти утврде идентитет убице и предају га пољским властима - рекао је министар спољних послова Радослав Сикорски и додао да ће протесна нота бити уручена бјелоруском отправнику послова.

Пратите нас и путем Вибера