Na granici Poljske i Bjelorusije

Migranti ubili vojnika

  • Izvor: Agencije
  • 07.06.2024. 08:43

Poljski vojnik preminuo je u četvrtak nakon što su ga na granici s Bjelorusijom nožem izboli migranti koji su pokušali da pređu u ЕU!

Varšava je rekla da će od Bjelorusije tražiti izručenje migranta odgovornog za ubistvo. Vojnika, koji se pominje samo imenom Mateuš, krajem maja nožem su izboli migranti koji su pokušavali da pređu granicu. Vojska je saopštila da je Mateuš preminuo u četvrtak.

- Uprkos pruženoj pomoći na mjestu zločinačkog napada na granici s Bjelorusijom i naporima ljekara njegov život nije mogao biti spašen - navodi se u saopštenju.

Komšije o krvavom piru Alekse Milojevića: Podigli su ga, a sada su dobili metak u glavu

Komšije o krvavom piru Alekse Milojevića: Podigli su ga, a sada su dobili metak u glavu

Granica s Bjelorusijom, podsjetimo, žarište je migranata koji su uz navodnu dozvolu Minska počeli da se skupljaju 2021. godine tražeći novu rutu ka Еvropi. Brisel tvrdi da je taj potez osmišljen kako bi se stvorila kriza.

Posljednjih nedjelja došlo je do povećanja broja migranata koji pokušavaju ilegalno da pređu granicu s Poljskom, a graničari su izvijestili o brojnim nasilnim incidentima.

- Tražimo da bjeloruske vlasti utvrde identitet ubice i predaju ga poljskim vlastima - rekao je ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski i dodao da će protesna nota biti uručena bjeloruskom otpravniku poslova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: