Замјеник предсједника Савјета безбједности

Медведев: Москва покушава да спријечи глобалну катастрофу

  • Извор: СРНА
  • 17.07.2024. 08:41

Москва покушава да спријечи разарајући глобални сукоб, али њени противници не желе да покажу здрав разум, рекао је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

На питање да ли Русија треба да користи шири спектар наоружања које јој је на располагању у украјинском сукобу он је рекао да ће Русија у сваком случају д‌јеловати у строгом складу са Повељом УН и другим кључним документима, као и са универзално прихваћеним нормама међународног права.

Мађарска одговорила на пријетње ЕУ: Нећете нас зауставити

Мађарска одговорила на пријетње ЕУ: Нећете нас зауставити

"Докле год можемо да спријечимо глобалну катастрофу, трудићемо се да то учинимо. Нажалост, наши садашњи непријатељи не дијеле наше тежње и не можемо да рачунамо на њихову мудрост, вољу и тежње за миром. Што значи да је све могуће", упозорио је Медведев.

Он је нагласио да Русија има моралне и правне основе да да адекватан симетричан или асиметричан одговор на сваку директну пријетњу њеној безбједности и суверенитету, пренио је ТАСС.

"То је садржано у нашим Основним принципима државне политике нуклеарног одвраћања - нуклеарна доктрина. Наш потенцијал - војни, технички и економски - је више него довољан да одбранимо грађане наше земље и пријатељских народа", додао је Медведев. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)