Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti

Medvedev: Moskva pokušava da spriječi globalnu katastrofu

  • Izvor: SRNA
  • 17.07.2024. 08:41

Moskva pokušava da spriječi razarajući globalni sukob, ali njeni protivnici ne žele da pokažu zdrav razum, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Na pitanje da li Rusija treba da koristi širi spektar naoružanja koje joj je na raspolaganju u ukrajinskom sukobu on je rekao da će Rusija u svakom slučaju d‌jelovati u strogom skladu sa Poveljom UN i drugim ključnim dokumentima, kao i sa univerzalno prihvaćenim normama međunarodnog prava.

Mađarska odgovorila na prijetnje ЕU: Nećete nas zaustaviti

Mađarska odgovorila na prijetnje ЕU: Nećete nas zaustaviti

"Dokle god možemo da spriječimo globalnu katastrofu, trudićemo se da to učinimo. Nažalost, naši sadašnji neprijatelji ne dijele naše težnje i ne možemo da računamo na njihovu mudrost, volju i težnje za mirom. Što znači da je sve moguće", upozorio je Medvedev.

On je naglasio da Rusija ima moralne i pravne osnove da da adekvatan simetričan ili asimetričan odgovor na svaku direktnu prijetnju njenoj bezbjednosti i suverenitetu, prenio je TASS.

"To je sadržano u našim Osnovnim principima državne politike nuklearnog odvraćanja - nuklearna doktrina. Naš potencijal - vojni, tehnički i ekonomski - je više nego dovoljan da odbranimo građane naše zemlje i prijateljskih naroda", dodao je Medvedev. 

Pratite nas i putem Vibera