"Противник се не милује"

Медији: Упад у Курску област је резултат руског благог ратовања

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2024. 15:59

Упад украјинске војске у Курску област још један је примјер руске непромишљености, робовања панславенизму и погрешног увјерења да су Украјинци и даље Руси, умјесто да се од од почетка кренуло са максимом да се "противник не милује" - наводи ТВ "Фронт".

Док руске трупе напредују у Донбасу на торецком и покровском правцу, на подручју Курска заустављен је даљи украјински пробој, али украјинске снаге нису уништене.

Украјински информациони рат је проведен веома добро, што је још једном потврдио напад на Курску област. Може се само нагађати какви ће се снимци појавити када руска војска почне да потискује украјинске снаге.

Заробљено 19 украјинских диверзаната у Курској области

Заробљено 19 украјинских диверзаната у Курској области

У области Курска вријеме не ради за Русију – сваким даном одбрамбене линије украјинских снага постају све јаче.

С обзиром на огромну супериорност у техници и људству, руска војна команда може покушати да уђе у сумску област (која се граничи са заузетим дијелом курског простора), и да са двије стране обухватним маневром заузме ту територију.

Украјинци ће бити приморани или да оду са губицима кроз одређени коридор или да се предају, или да заувијек остану (изгину) у Курску.

Чини се да ће се то морати извести избјегавајући рушења руских села бомбама "ФАБ".

Русија прво треба да пронађе снаге за опкољавање украјинских снага јачине 15.000 војника. То је могуће и те снага пристижу.

''Украјина напала Курску област америчким ракетама''

''Украјина напала Курску област америчким ракетама''

Међутим, већи проблем је шта са око 2.000 руских цивила, који нису евакуисани?

У првој фази у области Курска Руси су морали да се ограниче на стабилизацију фронта и циљане ударе на извиђачке положаје противника. Међутим, бомбама "ФАБ", за сада, у овој фази неће бити мјеста у дејствима.

Јуриш на укопане украјинске снаге искључиво пјешадијом и оклопним возилима такође још није реалан.

Постоји вјероватан "рецепт" за што мање руских губитака у чишћењу Курске области од остатака украјинских снага - то је наношења тешких губитака Украјинцима на једном од предњих сектора борбеног контакта.

Почело је! Путин пребацује трупе из Калињинграда у Курск

Почело је! Путин пребацује трупе из Калињинграда у Курск

Једноставно речено, линија борбеног додира треба да се креће на запад. Узимајући у обзир довлачења хиљада најнаоружанијих и најискуснијих бораца на курски правац, резерве Украјине можда неће бити довољне да се изборе са пријетњама - коментарише ТВ "Фронт".

Тада ће Володимир Зеленски морати да направи избор – или да настави да држи мостобран у пограничној области Курска или да брзо изгуби територију на источном фронту.

Оружане снаге Украјине у Курској области могу да пруже отпор све док им Руси не дођу из близине Сумија.

Послије пробоја украјинске војске у курску област, Русија ће морати да задржи значајне снаге дуж цијеле границе са Украјином – у Брјанској, Курској и Белгородској области.

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

У супротном, Оружане снаге Украјине неће се ограничити само на једну августовску офанзиву.

Блокирање границе са Украјином захтијеваће много снага, средстава и људства, али ови кораци се не могу избјећи. Руска војска ће не само затворити стотине километара границе, већ ће натјерати Оружане снаге Украјине да задрже чак и више снага са своје стране.

Непријатељ се не милује, он се уништава или се не улази у рат кад ниси спреман - закључује ТВ "Фронт".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.