"Protivnik se ne miluje"

Mediji: Upad u Kursku oblast je rezultat ruskog blagog ratovanja

  • Izvor: SRNA
  • 19.08.2024. 15:59

Upad ukrajinske vojske u Kursku oblast još jedan je primjer ruske nepromišljenosti, robovanja panslavenizmu i pogrešnog uvjerenja da su Ukrajinci i dalje Rusi, umjesto da se od od početka krenulo sa maksimom da se "protivnik ne miluje" - navodi TV "Front".

Dok ruske trupe napreduju u Donbasu na toreckom i pokrovskom pravcu, na području Kurska zaustavljen je dalji ukrajinski proboj, ali ukrajinske snage nisu uništene.

Ukrajinski informacioni rat je proveden veoma dobro, što je još jednom potvrdio napad na Kursku oblast. Može se samo nagađati kakvi će se snimci pojaviti kada ruska vojska počne da potiskuje ukrajinske snage.

Zarobljeno 19 ukrajinskih diverzanata u Kurskoj oblasti

Zarobljeno 19 ukrajinskih diverzanata u Kurskoj oblasti

U oblasti Kurska vrijeme ne radi za Rusiju – svakim danom odbrambene linije ukrajinskih snaga postaju sve jače.

S obzirom na ogromnu superiornost u tehnici i ljudstvu, ruska vojna komanda može pokušati da uđe u sumsku oblast (koja se graniči sa zauzetim dijelom kurskog prostora), i da sa dvije strane obuhvatnim manevrom zauzme tu teritoriju.

Ukrajinci će biti primorani ili da odu sa gubicima kroz određeni koridor ili da se predaju, ili da zauvijek ostanu (izginu) u Kursku.

Čini se da će se to morati izvesti izbjegavajući rušenja ruskih sela bombama "FAB".

Rusija prvo treba da pronađe snage za opkoljavanje ukrajinskih snaga jačine 15.000 vojnika. To je moguće i te snaga pristižu.

''Ukrajina napala Kursku oblast američkim raketama''

''Ukrajina napala Kursku oblast američkim raketama''

Međutim, veći problem je šta sa oko 2.000 ruskih civila, koji nisu evakuisani?

U prvoj fazi u oblasti Kurska Rusi su morali da se ograniče na stabilizaciju fronta i ciljane udare na izviđačke položaje protivnika. Međutim, bombama "FAB", za sada, u ovoj fazi neće biti mjesta u dejstvima.

Juriš na ukopane ukrajinske snage isključivo pješadijom i oklopnim vozilima takođe još nije realan.

Postoji vjerovatan "recept" za što manje ruskih gubitaka u čišćenju Kurske oblasti od ostataka ukrajinskih snaga - to je nanošenja teških gubitaka Ukrajincima na jednom od prednjih sektora borbenog kontakta.

Počelo je! Putin prebacuje trupe iz Kalinjingrada u Kursk

Počelo je! Putin prebacuje trupe iz Kalinjingrada u Kursk

Jednostavno rečeno, linija borbenog dodira treba da se kreće na zapad. Uzimajući u obzir dovlačenja hiljada najnaoružanijih i najiskusnijih boraca na kurski pravac, rezerve Ukrajine možda neće biti dovoljne da se izbore sa prijetnjama - komentariše TV "Front".

Tada će Volodimir Zelenski morati da napravi izbor – ili da nastavi da drži mostobran u pograničnoj oblasti Kurska ili da brzo izgubi teritoriju na istočnom frontu.

Oružane snage Ukrajine u Kurskoj oblasti mogu da pruže otpor sve dok im Rusi ne dođu iz blizine Sumija.

Poslije proboja ukrajinske vojske u kursku oblast, Rusija će morati da zadrži značajne snage duž cijele granice sa Ukrajinom – u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti.

Kolone ruskih vojnih vozila jure ka Kursku!

Kolone ruskih vojnih vozila jure ka Kursku!

U suprotnom, Oružane snage Ukrajine neće se ograničiti samo na jednu avgustovsku ofanzivu.

Blokiranje granice sa Ukrajinom zahtijevaće mnogo snaga, sredstava i ljudstva, ali ovi koraci se ne mogu izbjeći. Ruska vojska će ne samo zatvoriti stotine kilometara granice, već će natjerati Oružane snage Ukrajine da zadrže čak i više snaga sa svoje strane.

Neprijatelj se ne miluje, on se uništava ili se ne ulazi u rat kad nisi spreman - zaključuje TV "Front".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.