Михаил Подољак

Кијев опет демантује Запад: Са њима смо разговарали о нападу на Курску област!

  • 15.08.2024. 12:08

Савјетник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак признао је за британски "Индепендент" да су Украјинци разговарали о нападу на Курску област за партнерима са Запада прије него што се он десио.

Према ријечима Подољака, "дискусија са партнерима је вођена, али не јавно".

Подољак је тако демантовао Лондон, Вашингтон и Берлин који негирају да су били информисани о томе да се напад спрема.

Украјина заузела град у Русији?

Украјина заузела град у Русији?

Ипак, предсједник Русије Владимир Путин је на недавном састанку са државним врхом истакао да Украјина испуњава вољу западних господара, који ратује против Русије рукама Украјинаца. Он је објаснио да иза напада на руску територију стоји жеља Кијева да побољша своју позицију током будућих преговора са Москвом.

Ипак, како је нагласио, "о каквим уопште преговорима може да се говори са људима који неселективно нападају цивиле" и нуклеарне објекте. Поручио је и да ће Москва без сумње одговорити на нападе.

Русија неутралисала украјинске снаге у Курској области

Русија неутралисала украјинске снаге у Курској области

Шеф кабинета Зеленског је за "Индепендент" даље објаснио да је "изненадни напад Украјине унутар Русије" био "једини начин да се Владимир Путин примора да сједне за преговарачки сто". Он је објаснио да је напад на Курску област "дио психолошке тактике за побједу у рату".

Руси су, како каже, сада "шокирани", и то "има значајан утицај на психолошко стање Русије". 

Захарова: Терористи из Украјине започели нуклеарни терор

Захарова: Терористи из Украјине започели нуклеарни терор

Подољак је даље на Иксу написао да "Украјина води одбрамбени рат, између осталог и на територији агресора у циљу заштите сопственог становништва". То је, како је оцијенио, "њено безусловно право".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?