Ministarstvo odbrane

Konačno! Rusija povukla potez koji se dugo čekao!

  • 16.08.2024. 09:28

U Rusiji je formiran Koordinacioni savjet za vojnu bezbjednost pograničnih regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Po mom nalogu, u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije formiran je Koordinacioni savjet za vojnu bezbjednost pograničnih teritorija – Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti čiji je cilj povećanje efikasnosti sveobuhvatne podrške snagama koje rešavaju probleme zaštite granica, zaštite teritorije i stanovništva regiona - navodi Andrej Belousov, ministar odbrane.

Kijev opet demantuje Zapad: Sa njima smo razgovarali o napadu na Kursku oblast!

Kijev opet demantuje Zapad: Sa njima smo razgovarali o napadu na Kursku oblast!

Savjet će biti uključen u obezbjeđivanje trupa, međuresornu saradnju, inžinjerijske aranžmane i pomoć u evakuaciji. Sastajaće se najmanje jednom nedjeljno. 

Istovremeno, Generalštab zadržava operativnu kontrolu nad trupama u pograničnom području. Belousov računa na brz izvještaj sa terena u okviru koordinacionog savjeta.

Ministarstvo je istaklo da je Belousov predsjedavao sastankom Koordinacionog savjeta o pitanjima bezbjednosti.

Počelo je! Putin prebacuje trupe iz Kalinjingrada u Kursk

Počelo je! Putin prebacuje trupe iz Kalinjingrada u Kursk

Kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ukrajinska vojska je tokom borbi u Kurskoj oblasti ukupno izgubila 2.640 vojnika, 37 tenkova, 32 oklopna transportera, 23 borbena vozila pješadije i četiri PRO sistema. 

Kolone ruskih vojnih vozila jure ka Kursku!

Kolone ruskih vojnih vozila jure ka Kursku!

Samo u posljednja 24 sata Kijev je izgubio do 340 vojnika i 19 jedinica tehnike. Ujutro 6. avgusta, ukrajinske trupe su napale rusku granicu u Kurskoj oblasti. Tada je, prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Rusije, u napadu učestvovalo oko 1.000 vojnika.


Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Serija: Red Rok (R) (12+)

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica