Пише Си-Ен-Ен

Камала Харис има подршку довољног броја делегата за предсједничку номинацију

  • Извор: Агенције
  • 23.07.2024. 07:00

Камала Харис има подршку довољно демократских делегата за номинацију странке за предсједника САД, према пише Си-Ен-Ен.

Иако и даље пристижу потврде делегата, актуелну потпредсједницу САД сада је подржало више од 1.976 обећаних делегата који ће јој требати да добије номинацију на првом гласању.

Харис је прешла праг усред таласа одобрења државних делегација у понедјељак увече.

Кога желе демократе - Камалу Харис или другог кандидата?

Кога желе демократе - Камалу Харис или другог кандидата?

Ова одобрења нису обавезујућа и пошто је предсједник Џо Бајден ван утрке, делегати могу слободно гласати за кандидата по свом избору.

Си-Ен-Ен је до ове бројке дошао на основу јавних изјава подршке делегата и државних делегација, извјештавања Си-Ен-Ена и разговора с делегатима. Потврде државних делегација се рачунају као једногласна подршка Харис.

- Вечерас сам поносна што сам осигурала широку подршку потребну да постанем кандидат наше странке, и као кћерка Калифорније, поносна сам што је делегација моје матичне државе помогла да наша кампања буде на врхунцу. Радујем се што ћу ускоро званично прихватити номинацију - рекла је Харис у изјави из своје кампање касно у понедјељак.

Према плану који су у понедјељак изнијели демократски званичници, очекује се да ће делегати виртуално гласати како би потврдили Харис као кандидата до 7. аугуста.

Демократски национални комитет одавно је јасно ставио до знања да је посвећен "закључавању" свог кандидата прије него што лична конвенција почне 19. августа – а посебно прије 7. августа, што је, како каже, кључно за осигуравање приступа гласачким листићима у свим државама и избјегавање ризик од судског спора.

Бајден предао штафету Камали Харис: Да ли ће је потврдити и Демократска партија?

Бајден предао штафету Камали Харис: Да ли ће је потврдити и Демократска партија?

Док ће сви делегати добити гласачке листиће, гласови суперделегата – виших демократа који служе као делегати на основу своје позиције – рачунаће се при првом гласању само ако један кандидат има подршку довољно обећаних делегата да чини већину пуних конвенција. То се може утврдити или тако што је кандидат освојио довољно гласова током даљинског гласања, или тако што је прикупио толико потписа.

Харис, која ће одржати кампању у Милвокију у уторак, посјетила је сједиште кампање у Делаверу раније у понедјељак. Одржала је говор пред особљем, наводећи аргументе своје кампање против бившег предсједника Доналда Трампа и детаљно описујући своје искуство као државног тужиоца и тужиоца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.