Piše Si-Еn-Еn

Kamala Haris ima podršku dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju

  • Izvor: Agencije
  • 23.07.2024. 07:00

Kamala Haris ima podršku dovoljno demokratskih delegata za nominaciju stranke za predsjednika SAD, prema piše Si-Еn-Еn.

Iako i dalje pristižu potvrde delegata, aktuelnu potpredsjednicu SAD sada je podržalo više od 1.976 obećanih delegata koji će joj trebati da dobije nominaciju na prvom glasanju.

Haris je prešla prag usred talasa odobrenja državnih delegacija u ponedjeljak uveče.

Koga žele demokrate - Kamalu Haris ili drugog kandidata?

Koga žele demokrate - Kamalu Haris ili drugog kandidata?

Ova odobrenja nisu obavezujuća i pošto je predsjednik Džo Bajden van utrke, delegati mogu slobodno glasati za kandidata po svom izboru.

Si-Еn-Еn je do ove brojke došao na osnovu javnih izjava podrške delegata i državnih delegacija, izvještavanja Si-Еn-Еna i razgovora s delegatima. Potvrde državnih delegacija se računaju kao jednoglasna podrška Haris.

- Večeras sam ponosna što sam osigurala široku podršku potrebnu da postanem kandidat naše stranke, i kao kćerka Kalifornije, ponosna sam što je delegacija moje matične države pomogla da naša kampanja bude na vrhuncu. Radujem se što ću uskoro zvanično prihvatiti nominaciju - rekla je Haris u izjavi iz svoje kampanje kasno u ponedjeljak.

Prema planu koji su u ponedjeljak iznijeli demokratski zvaničnici, očekuje se da će delegati virtualno glasati kako bi potvrdili Haris kao kandidata do 7. augusta.

Demokratski nacionalni komitet odavno je jasno stavio do znanja da je posvećen "zaključavanju" svog kandidata prije nego što lična konvencija počne 19. avgusta – a posebno prije 7. avgusta, što je, kako kaže, ključno za osiguravanje pristupa glasačkim listićima u svim državama i izbjegavanje rizik od sudskog spora.

Bajden predao štafetu Kamali Haris: Da li će je potvrditi i Demokratska partija?

Bajden predao štafetu Kamali Haris: Da li će je potvrditi i Demokratska partija?

Dok će svi delegati dobiti glasačke listiće, glasovi superdelegata – viših demokrata koji služe kao delegati na osnovu svoje pozicije – računaće se pri prvom glasanju samo ako jedan kandidat ima podršku dovoljno obećanih delegata da čini većinu punih konvencija. To se može utvrditi ili tako što je kandidat osvojio dovoljno glasova tokom daljinskog glasanja, ili tako što je prikupio toliko potpisa.

Haris, koja će održati kampanju u Milvokiju u utorak, posjetila je sjedište kampanje u Delaveru ranije u ponedjeljak. Održala je govor pred osobljem, navodeći argumente svoje kampanje protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa i detaljno opisujući svoje iskustvo kao državnog tužioca i tužioca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.