"Милтон"

Флорида у страху: Са разорним ураганом стижу и двије велике опасности!

  • 09.10.2024. 18:14

Америка је у паници док се приближава ураган "Милтон" која пријети да потопи Флориду. Олујни талас висине око 4 метра могао би да прекрије област Тампа Беј, и да тако обори рекордну висину од око готово два метра колико је прије неколико дана био висок олујни талас урагана "Хелен" у коме је страдало око 200 људи.

Како невријеме стиже, тако се смањује вријеме које је остало за евакуацију становништва које је још прије неколико дана упозорено, да ће, ако не оде из угрожених области - умријети.

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Наређена је обавезна евакуација за 5,5 милиона људи у западној Флориди, а градоначелница Тампе Џејн Кастор била је отворена са грађанима:

"Ово вам говорим без икакве драматизације. Ако останете у једној од тих области, умријећете", рекла је она раније.

Федерална агенција за ванредне ситуације (Фема), позива људе да беже, наводећи да ће олуја неће бити ни налик било чему што су до сад доживјели.

Знате ли шта је ''Пројекат Феникс''? Ово језиво пророчанство се остварује, управо сада

Знате ли шта је ''Пројекат Феникс''? Ово језиво пророчанство се остварује, управо сада

Док ураган Милтон јури ка Флориди, шеф тако полиције је послао поруку свима који неће да се евакуишу, што довољно говори о опасности.


"Надам се да су сви озбиљно схватили упозорење и да ће отићи. Када дође невријеме, неће бити хитне помоћи на терену и препуштени сте сами себи. Напишите своје име на нози како бисмо могли да вас идентификујемо у случају смрти", рекао је он.

Напишите своје име на нози: Језиво упозорење због урагана

Напишите своје име на нози: Језиво упозорење због урагана

Надлежни су грађане упозорили да након олује пазе и на појаву алигатора, који се чешће појављују након оваквих урагана, као и да се држе на безбједној удаљености од њих.

Стив Парис из Тампе каже за Би-Би-Си да је одлучио да остане код куће уочи доласка урагана Милтон, јер вјерује да је "сада прекасно" да оде. Његов највећи страх, како признаје, јесте то што му је иза куће мочвара у којој има алигатора.

"Забринути смо шта ће се десити ако вода буде превисока", наводи он за овај медиј.

Поплавна вода коју је донео ураган Милтон могла би да изложи људе по живот опасним инфекцијама, упозорава министарство здравља Флориде, а метеоролози истичу и да би ураган Милтон могао да изазове "неколико торнада".

У ишчекивању олује отказано је више од 1.700 летова, затворено је најмање 6 аеродрома.

Ураган "Милтон" је сада процјењен као олуја категорије 4 са сталним вјетровима од 155 миља на сат, али се "очекује да ће остати изузетно опасан велики ураган када вечерас стигне до западне централне обале Флориде", саопштио је Национални центар за урагане.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)