Флорида

Знате ли шта је ''Пројекат Феникс''? Ово језиво пророчанство се остварује, управо сада

  • 09.10.2024. 13:19

Симулација која је направљена 2020. године и која је требало да припреми Тампу за разорни ураган категорије 5, показала се језиво сличном путањи којом се ураган Милтон данас приближава Флориди.

Ријеч је о "Пројекту Феникс" у ком су комбиновани симулирани временски извјештаји и архивирани видео-снимци других урагана, с циљем да се укаже на опасност од могућег директног удара урагана категорије 5 на то подручје.

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Тадашња симулација претпостављала је да ће ураган погодити Тампу, у најгорем могућем сценарију, с вјетровима брзине од 260 километара на час и ударима до 320 километара на час. 

Иако је ураган "Феникс" био измишљен, упозорења су ове седмице попримила пророчански значај јер се Тампи приближава ноћна мора у облику врло стварног урагана Милтон, пише Дејли Мејл, а преноси Индеx.


"Пројекат Феникс" предвиђао је да ће ураган категорије 5 у Тампи проузроковати више од 160 смртних случајева. Истовремено ће нестати 30.000 људи, а 300.000 становника ће тражити склониште. Симуналица је предвидјела да ће ураган изазвати 200 милијарди долара штете на зградама, а наратор у видео који је објављен каже: "Пустошење у региону готово је незамисливо."

Исповијест човјека којег је од поплаве спасио дјечак: Супруга ми је погинула, а кћерка преживјела

Исповијест човјека којег је од поплаве спасио дјечак: Супруга ми је погинула, а кћерка преживјела

Сцене коришћене у симулацији приказују градско средиште под водом, са аутомобилима и крхотинама које плутају около. Сви мостови су одсјечени олујним таласом, за који се каже да је на неким мјестима висок и до седам метара.

Симулација такође показује како је медицинско особље заробљено на трећем спрату Опште болнице Тампа. "Санкт Петерсбург је сада заправо острво ", каже спикер док снимци приказују како вјетар кида кровове кућа.

Хрватска глумица се јавила са Флориде: ''Ураган Милтон је језив''

Хрватска глумица се јавила са Флориде: ''Ураган Милтон је језив''

Симулација завршава тако што се приказује сљедећа седмица, а види се сав обим разарања које је за собом оставила олуја: уништене плаже, болница и већина пословних објеката и домова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)