Ураган Милтон, јачи од Хелене

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

  • 08.10.2024. 15:35

Ураган Милтон, који је ојачао и постао олуја категорије пет, односно најразорнија категорија урагана, креће се ка Флориди, док градоначелница Тампе Џејн Кастор упозорава тамошње становништво да ће "умријети" ако не поступе према наређењима за евакуацију.

Очекује се да ће Милтон ударити у Тампа Беј до сриједе и отпутовати на исток преко Флориде прије него што изађе у Атлантски океан. Олуја стиже мање од двије недјеље након урагана Хелена, а наређења за евакуацију су издата у окрузима Флориде у региону Тампа Беј, али и другим који су на путу урагана. 

"Оваквог никада није било. Хелена је била позив за буђење, ово је буквално катастрофално. И могу рећи без икакве драматизације: ако одлучите да останете у једној од тих зона за евакуацију, умријећете", упозорила је Кастор.

Кастор је објаснио да би предвиђени олујни удари до 12 стопа, односно двоструко већи од удара које је изазвала Хелена и који су били катастрофални за свакога у тој области. Она је такође рекла да би суседни округ могао да буде у потпуности "под водом" ако олуја буде јака као што се предвиђа.

"Нека предвиђања говоре да ће округ Пинелас, јужно од нас, цијели округ бити под водом. Дакле, ово је нешто што никада у животу нисам видјела. И могу вам рећи да свако ко је рођен и одрастао у области Тампа Беј никада раније није видио нешто слично", рекла је Кастор, наводећи да је предвиђен олујни талас који се не може преживјети.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)