"Milton"

Florida u strahu: Sa razornim uraganom stižu i dvije velike opasnosti!

  • 09.10.2024. 18:14

Amerika je u panici dok se približava uragan "Milton" koja prijeti da potopi Floridu. Olujni talas visine oko 4 metra mogao bi da prekrije oblast Tampa Bej, i da tako obori rekordnu visinu od oko gotovo dva metra koliko je prije nekoliko dana bio visok olujni talas uragana "Helen" u kome je stradalo oko 200 ljudi.

Kako nevrijeme stiže, tako se smanjuje vrijeme koje je ostalo za evakuaciju stanovništva koje je još prije nekoliko dana upozoreno, da će, ako ne ode iz ugroženih oblasti - umrijeti.

Sprema se novi haos: ''Poginućete ako ostanete!''

Sprema se novi haos: ''Poginućete ako ostanete!''

Naređena je obavezna evakuacija za 5,5 miliona ljudi u zapadnoj Floridi, a gradonačelnica Tampe Džejn Kastor bila je otvorena sa građanima:

"Ovo vam govorim bez ikakve dramatizacije. Ako ostanete u jednoj od tih oblasti, umrijećete", rekla je ona ranije.

Federalna agencija za vanredne situacije (Fema), poziva ljude da beže, navodeći da će oluja neće biti ni nalik bilo čemu što su do sad doživjeli.

Znate li šta je ''Projekat Feniks''? Ovo jezivo proročanstvo se ostvaruje, upravo sada

Znate li šta je ''Projekat Feniks''? Ovo jezivo proročanstvo se ostvaruje, upravo sada

Dok uragan Milton juri ka Floridi, šef tako policije je poslao poruku svima koji neće da se evakuišu, što dovoljno govori o opasnosti.


"Nadam se da su svi ozbiljno shvatili upozorenje i da će otići. Kada dođe nevrijeme, neće biti hitne pomoći na terenu i prepušteni ste sami sebi. Napišite svoje ime na nozi kako bismo mogli da vas identifikujemo u slučaju smrti", rekao je on.

Napišite svoje ime na nozi: Jezivo upozorenje zbog uragana

Napišite svoje ime na nozi: Jezivo upozorenje zbog uragana

Nadležni su građane upozorili da nakon oluje paze i na pojavu aligatora, koji se češće pojavljuju nakon ovakvih uragana, kao i da se drže na bezbjednoj udaljenosti od njih.

Stiv Paris iz Tampe kaže za Bi-Bi-Si da je odlučio da ostane kod kuće uoči dolaska uragana Milton, jer vjeruje da je "sada prekasno" da ode. Njegov najveći strah, kako priznaje, jeste to što mu je iza kuće močvara u kojoj ima aligatora.

"Zabrinuti smo šta će se desiti ako voda bude previsoka", navodi on za ovaj medij.

Poplavna voda koju je doneo uragan Milton mogla bi da izloži ljude po život opasnim infekcijama, upozorava ministarstvo zdravlja Floride, a meteorolozi ističu i da bi uragan Milton mogao da izazove "nekoliko tornada".

U iščekivanju oluje otkazano je više od 1.700 letova, zatvoreno je najmanje 6 aerodroma.

Uragan "Milton" je sada procjenjen kao oluja kategorije 4 sa stalnim vjetrovima od 155 milja na sat, ali se "očekuje da će ostati izuzetno opasan veliki uragan kada večeras stigne do zapadne centralne obale Floride", saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)