"Дрога, високе цијене, бескућници, самоубиства..."

''Доживљавамо морални колапс'': Даглас Мaкгрегор објаснио како Америка пропада!

  • 27.08.2024. 16:01

У САД, цијене хране су за три године порасле за 21 одсто, хипотекарне стопе, које су 30 година износиле 3,7 одсто, скочиле су на седам одсто, док закупнине вртоглаво расту, као и кашњења у отплатама кредита, а прошле године је било најмање 150.000 извјештаја о нестанку дјеце, пише бивши савјетник у Пентагону и пуковник Даглас Мaкгрегор за сајт "Америкен конзерватив".

Милиони Американаца сматрају да америчко друштво доживљава морални колапс, наставља Мaкгрегор. Разводи су широко распрострањени, самохрани родитељи се боре да одгоје дјецу, масовно се шири употреба дрога, стопа самоубистава је енормно висока, а владавина права се урушава широм земље.

Бескућници, неред и насиље поново на улицама: Право лице Сан Франциска!

Бескућници, неред и насиље поново на улицама: Право лице Сан Франциска!

Да ли је заиста изненађење што Американци сумњају у државне институције, судове и у вођство својих оружаних снага, пита се бивши пуковник. Американци се осјећају одвојеним од колективног идентитета. Гушећи се у изолацији и самомржњи, под опресивном тежином масовних медија и поп-културе, Американци једноставно не могу да зауставе слободни пад у нихилизам, додаје Мaкгрегор, а преноси РТ Балкан.

Американци осјећају да се њихова домовина претвара у пустош, наставља пуковник. Гласање за Демократску или Републиканску партију не може да заустави пад нације у хаос.

Американци у великим проблемима: Ово им се није десило од 2008. године

Американци у великим проблемима: Ово им се није десило од 2008. године

Шта мисли вашингтонска владајућа политичка класа, у даљем тексту, "уједињена партија", која се састоји подједнако од демократа и републиканаца, пита се бивши савјетник Пентагона. Ову уједињену партију уопште није брига за то, додаје он.

Док су америчке плате опадале, а радна мјеста се гасила, политичка класа у Вашингтону се богатила. Од јануара 2021. године, 750 америчких милијардера повећало је своје богатство за 1,5 билиона долара. За политичке личности, које бирају милијардери да воде владу, не ради се о њиховој кожи.

Циљ уједињене партије је уништавање друштвене кохезије у САД

Уједињена партија слави догађаје попут глупе церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу. Американци, који се противе деградацији хришћанства и западних вриједности, одбачени су као фанатици, екстремисти или бијели хришћански националисти, додаје Макгрегор.

Према његовом мишљењу, ова уједињена партија постала је трајна карактеристика америчког пејзажа. Зашто би се, иначе, генерал Чарлс. К. Браун, начелник Здруженог генералштаба, жалио зато што Оружане снаге САД имају превише бијелих пилота? Свако ко мисли да су федерални програми за различитост, инклузију и једнакост искрени, крајње је наиван. То је као да кажете да се Кју-клукс клан 60-их година борио за грађанска права.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

Захваљујући изборном систему, који почива на превари, сматра бивши пуковник, Американци могу да очекују да ће се нова група илегалних страних гласача ове уједињене партије, коју чине будућа издржавана лица и прекршиоци закона, 5. новембра гласати за "будућност Америке". А ту су и масе странаца, којим владајућа класа жели да попуни оружане снаге САД.

Циљ ове уједињене партије је очигледан: денационализација САД, фундаментално уништавање идентитета и друштвене кохезије. Овај процес укључује претварање Американаца у аморфну ​​масу анестезираних потрошача. Трансформација Оружаних снага САД у формације плаћеника, састављених од илегалних имиграната, изузетно је важан корак у смеру денационализације, сматра бивши пуковник.

Уједињена партија каже да Американци могу да буду срећни што су примили десетине милиона странаца у Америку, јер ће они унапредити америчку културу, друштво и начин живота.

Уједињена партија промовише сексуализацију дјеце у америчким државним школским системима и само се претвара да брине о радницима или женама и обећава свима све у бесцјење – факултете без школарине, бесплатно здравство и бесплатно становање.

Како ће уједињена партија платити све оно што је обећала, пита се Макгрегор. На ово питање нема одговора. Сервисирање државног дуга на годишњем нивоу подразумијева суму већу од буџета за одбрану. Да ли су предсједнички кандидати тога уопште свјесни? За уједињену партију ништа од тога није важно. Свакодневни живот њених припадника састоји се од богаћења, чулних задовољстава и друштвеног престижа. Њихов мото је: "Ако имате проблем, штампајте више новца."

Цифру тешко и написати: Државни дуг САД-а премашио 33 билиона долара!

Цифру тешко и написати: Државни дуг САД-а премашио 33 билиона долара!

Подједнако забрињавајући је и ентузијазам уједињене партије за рат, додаје Макгрегор, јер они препознају огромну корист коју имају од рата, чак и уколико рат ескалира и укључи друге силе са нуклеарним оружјем.

Американци нису глупи, сматра Макгрегор. Американци знају да савремени рат није игра која се дешава негдје на страном тлу. Нова констелација противника у Источној Европи и на Блиском истоку више није лабава коалиција противника без армија, ваздухопловних снага, морнарице или противваздушне одбране.

На самим Американцима је да спријече уништавање САД, закључује бивши пуковник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.