"Droga, visoke cijene, beskućnici, samoubistva..."

''Doživljavamo moralni kolaps'': Daglas Makgregor objasnio kako Amerika propada!

  • 27.08.2024. 16:01

U SAD, cijene hrane su za tri godine porasle za 21 odsto, hipotekarne stope, koje su 30 godina iznosile 3,7 odsto, skočile su na sedam odsto, dok zakupnine vrtoglavo rastu, kao i kašnjenja u otplatama kredita, a prošle godine je bilo najmanje 150.000 izvještaja o nestanku djece, piše bivši savjetnik u Pentagonu i pukovnik Daglas Makgregor za sajt "Ameriken konzervativ".

Milioni Amerikanaca smatraju da američko društvo doživljava moralni kolaps, nastavlja Makgregor. Razvodi su široko rasprostranjeni, samohrani roditelji se bore da odgoje djecu, masovno se širi upotreba droga, stopa samoubistava je enormno visoka, a vladavina prava se urušava širom zemlje.

Beskućnici, nered i nasilje ponovo na ulicama: Pravo lice San Franciska!

Beskućnici, nered i nasilje ponovo na ulicama: Pravo lice San Franciska!

Da li je zaista iznenađenje što Amerikanci sumnjaju u državne institucije, sudove i u vođstvo svojih oružanih snaga, pita se bivši pukovnik. Amerikanci se osjećaju odvojenim od kolektivnog identiteta. Gušeći se u izolaciji i samomržnji, pod opresivnom težinom masovnih medija i pop-kulture, Amerikanci jednostavno ne mogu da zaustave slobodni pad u nihilizam, dodaje Makgregor, a prenosi RT Balkan.

Amerikanci osjećaju da se njihova domovina pretvara u pustoš, nastavlja pukovnik. Glasanje za Demokratsku ili Republikansku partiju ne može da zaustavi pad nacije u haos.

Amerikanci u velikim problemima: Ovo im se nije desilo od 2008. godine

Amerikanci u velikim problemima: Ovo im se nije desilo od 2008. godine

Šta misli vašingtonska vladajuća politička klasa, u daljem tekstu, "ujedinjena partija", koja se sastoji podjednako od demokrata i republikanaca, pita se bivši savjetnik Pentagona. Ovu ujedinjenu partiju uopšte nije briga za to, dodaje on.

Dok su američke plate opadale, a radna mjesta se gasila, politička klasa u Vašingtonu se bogatila. Od januara 2021. godine, 750 američkih milijardera povećalo je svoje bogatstvo za 1,5 biliona dolara. Za političke ličnosti, koje biraju milijarderi da vode vladu, ne radi se o njihovoj koži.

Cilj ujedinjene partije je uništavanje društvene kohezije u SAD

Ujedinjena partija slavi događaje poput glupe ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Amerikanci, koji se protive degradaciji hrišćanstva i zapadnih vrijednosti, odbačeni su kao fanatici, ekstremisti ili bijeli hrišćanski nacionalisti, dodaje Makgregor.

Prema njegovom mišljenju, ova ujedinjena partija postala je trajna karakteristika američkog pejzaža. Zašto bi se, inače, general Čarls. K. Braun, načelnik Združenog generalštaba, žalio zato što Oružane snage SAD imaju previše bijelih pilota? Svako ko misli da su federalni programi za različitost, inkluziju i jednakost iskreni, krajnje je naivan. To je kao da kažete da se Kju-kluks klan 60-ih godina borio za građanska prava.

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

Zahvaljujući izbornom sistemu, koji počiva na prevari, smatra bivši pukovnik, Amerikanci mogu da očekuju da će se nova grupa ilegalnih stranih glasača ove ujedinjene partije, koju čine buduća izdržavana lica i prekršioci zakona, 5. novembra glasati za "budućnost Amerike". A tu su i mase stranaca, kojim vladajuća klasa želi da popuni oružane snage SAD.

Cilj ove ujedinjene partije je očigledan: denacionalizacija SAD, fundamentalno uništavanje identiteta i društvene kohezije. Ovaj proces uključuje pretvaranje Amerikanaca u amorfnu ​​masu anesteziranih potrošača. Transformacija Oružanih snaga SAD u formacije plaćenika, sastavljenih od ilegalnih imigranata, izuzetno je važan korak u smeru denacionalizacije, smatra bivši pukovnik.

Ujedinjena partija kaže da Amerikanci mogu da budu srećni što su primili desetine miliona stranaca u Ameriku, jer će oni unaprediti američku kulturu, društvo i način života.

Ujedinjena partija promoviše seksualizaciju djece u američkim državnim školskim sistemima i samo se pretvara da brine o radnicima ili ženama i obećava svima sve u bescjenje – fakultete bez školarine, besplatno zdravstvo i besplatno stanovanje.

Kako će ujedinjena partija platiti sve ono što je obećala, pita se Makgregor. Na ovo pitanje nema odgovora. Servisiranje državnog duga na godišnjem nivou podrazumijeva sumu veću od budžeta za odbranu. Da li su predsjednički kandidati toga uopšte svjesni? Za ujedinjenu partiju ništa od toga nije važno. Svakodnevni život njenih pripadnika sastoji se od bogaćenja, čulnih zadovoljstava i društvenog prestiža. Njihov moto je: "Ako imate problem, štampajte više novca."

Cifru teško i napisati: Državni dug SAD-a premašio 33 biliona dolara!

Cifru teško i napisati: Državni dug SAD-a premašio 33 biliona dolara!

Podjednako zabrinjavajući je i entuzijazam ujedinjene partije za rat, dodaje Makgregor, jer oni prepoznaju ogromnu korist koju imaju od rata, čak i ukoliko rat eskalira i uključi druge sile sa nuklearnim oružjem.

Amerikanci nisu glupi, smatra Makgregor. Amerikanci znaju da savremeni rat nije igra koja se dešava negdje na stranom tlu. Nova konstelacija protivnika u Istočnoj Еvropi i na Bliskom istoku više nije labava koalicija protivnika bez armija, vazduhoplovnih snaga, mornarice ili protivvazdušne odbrane.

Na samim Amerikancima je da spriječe uništavanje SAD, zaključuje bivši pukovnik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.