Њујорк

Американци у великим проблемима: Ово им се није десило од 2008. године

  • Извор: Агенције
  • 24.07.2024. 18:36

Док америчка Амбасада у БиХ лажно брине о финансијама Републике Српске, у Сједињеним Америчким Државама чак 39 одсто грађана каже да често или стално брине да њихови приходи нису довољни да покрију све трошкове, што је слично бројкама које су посљедњи пут виђене током свјетске економске кризе из 2008. године.

Поређења ради, ову забринутост је у децембру 2021. изразило 28 одсто анкетираних грађана Сједињених Америчких Држава.

Многи Американци додају да због већих трошкова раде додатне послове, ограничавају вожњу аутомобилом и пребацују више трошкова на кредитне картице, преноси "Си-Ен-Ен".

Гдје је новац: Пратите уживо како расте дуг Америке

Гдје је новац: Пратите уживо како расте дуг Америке

Типично америчко домаћинство троши 925 долара више мјесечно за куповину истих добара и услуга у односу на период прије три године, наводи агенција "Мудис аналитик".

"Можемо да причамо цијели дан о томе како инфлација у САД успорава, али кумулативни утицај инфлације која је трајала неколико година донео је бројне последице на кућне буџете", рекао је главни финансијски аналитичар агенције Бенкрејт Грег Мекбрајд.

Анкета медијске куће "Си-Ен-Ен" показала је да је 35 одсто одраслих недавно морало да се баве додатним послом како би саставили крај са крајем.

Додатне послове у САД је недавно радило 52 одсто Латиноамериканаца, 44 одсто Афроамериканаца и 47 одсто људи старијих од 45 година.

Невријеме угасило струју у више херцеговачких мјеста

Невријеме угасило струју у више херцеговачких мјеста

Приближно 69 одсто Американаца је рекло да је због економске ситуације морало да смањи потрошњу на забаву и продукте и услуге који нису неопходни, док је 68 одсто навело да је промијенило своје навике приликом куповине намирница, преноси "Танјуг".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)