Италија

Док Украјинци грцају у крви, Зеленски купује хотеле за десетине милиона евра

  • Извор: Б92
  • 08.08.2024. 18:28

Енглески музичар Стинг продао је луксузно винско имање Тенута ил Палагио у Тоскани породици Володимира Зеленског за 75 милиона евра, пише портал "Датабејс Италија" уз фотографије докумената из катастра.

Стинг и његова супруга су још 1997. године купили трошну вилу из 16. вијека, након чега су је обновили, као и цијело имање.

Према званичним документима из италијанског катастра, у јуну 2024. Гордон Самнер је продао своје имање у Тоскани. Нови власник Тенута ил Палагио је италијанска компанија "Сан Томасо СРЛ'", наведено је у чланку, а потом прецизирано да је ова фирма регистрована у Италији, али да су њени власници "држављани Украјине Володимир Зеленски и његова супруга Елена Зеленска".

Мухамед Јунус положио заклетву за новог лидера

Мухамед Јунус положио заклетву за новог лидера

Портал додаје да се компанија "Сан Томасо СРЛ" налази на списку имовине Володимира Зеленског, а у медијима је повезана с њим 2019. године, када је био кандидат за предсједника Украјине, а није пријавио да посједује вилу у италијанском мјесту Форте деи Марми на обали Лигуријског мора.

Почетком јуна кипарске власти су саопштиле да провјеравају информације да Зеленски посједује хотел на сјеверном дијелу острва – на територији самопроглашене Турске Републике Сјеверни Кипар.

О томе да је Зеленски купио хотел у лучком граду Керинеја првобитно је писао турски портал "Ода ТВ" –  зграда припада компанији регистрованој у Белизеу "Филм херитиџ", која је пак у власништву Зеленског.

Чувени Хрват све шокирао изјавом о кошаркашима Србије

Чувени Хрват све шокирао изјавом о кошаркашима Србије

Ове информације налазе се и у тзв. Пандориним папирима, документима које је прикупио Међународни конзорцијум истраживачких новинара (ИЦИЈ) у којима су откривена скривена богатства, избјегавање плаћања пореза, али и прање новца, што се приписује многим моћним и богатим људима на свијету.

Иначе, на турском порталу чланак о хотелу Зеленског објављен је 1. јуна, али већ од 4. јуна страница више није била доступна.

Пратите нас и путем Вибера