Italija

Dok Ukrajinci grcaju u krvi, Zelenski kupuje hotele za desetine miliona evra

  • Izvor: B92
  • 08.08.2024. 18:28

Еngleski muzičar Sting prodao je luksuzno vinsko imanje Tenuta il Palagio u Toskani porodici Volodimira Zelenskog za 75 miliona evra, piše portal "Databejs Italija" uz fotografije dokumenata iz katastra.

Sting i njegova supruga su još 1997. godine kupili trošnu vilu iz 16. vijeka, nakon čega su je obnovili, kao i cijelo imanje.

Prema zvaničnim dokumentima iz italijanskog katastra, u junu 2024. Gordon Samner je prodao svoje imanje u Toskani. Novi vlasnik Tenuta il Palagio je italijanska kompanija "San Tomaso SRL'", navedeno je u članku, a potom precizirano da je ova firma registrovana u Italiji, ali da su njeni vlasnici "državljani Ukrajine Volodimir Zelenski i njegova supruga Еlena Zelenska".

Muhamed Junus položio zakletvu za novog lidera

Muhamed Junus položio zakletvu za novog lidera

Portal dodaje da se kompanija "San Tomaso SRL" nalazi na spisku imovine Volodimira Zelenskog, a u medijima je povezana s njim 2019. godine, kada je bio kandidat za predsjednika Ukrajine, a nije prijavio da posjeduje vilu u italijanskom mjestu Forte dei Marmi na obali Ligurijskog mora.

Početkom juna kiparske vlasti su saopštile da provjeravaju informacije da Zelenski posjeduje hotel na sjevernom dijelu ostrva – na teritoriji samoproglašene Turske Republike Sjeverni Kipar.

O tome da je Zelenski kupio hotel u lučkom gradu Kerineja prvobitno je pisao turski portal "Oda TV" –  zgrada pripada kompaniji registrovanoj u Belizeu "Film heritidž", koja je pak u vlasništvu Zelenskog.

Čuveni Hrvat sve šokirao izjavom o košarkašima Srbije

Čuveni Hrvat sve šokirao izjavom o košarkašima Srbije

Ove informacije nalaze se i u tzv. Pandorinim papirima, dokumentima koje je prikupio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) u kojima su otkrivena skrivena bogatstva, izbjegavanje plaćanja poreza, ali i pranje novca, što se pripisuje mnogim moćnim i bogatim ljudima na svijetu.

Inače, na turskom portalu članak o hotelu Zelenskog objavljen je 1. juna, ali već od 4. juna stranica više nije bila dostupna.

Pratite nas i putem Vibera