Монструозан злочин који се не заборавља

Деда натјерао дјевојчицу да убије оца и брата: Разлог је језив

  • Извор: Телеграф
  • 21.06.2024. 07:23

Један од најистакнутијих послијератних злочина на Закинтосу, у Грчкој, био је реализован од руке мале Марије и њеног дједа, који се сматра умним творцем ових језивих недјела.

Наиме, вјерује се да је деда злостављао унуку и присилио је да убије оца и брата уз констатну присилу и манипулацију. Како преносе грчки медији, желио је да "доминира њоме".

Ова прича одиграла се на сјеверу Закинтоса када се Маријина бака преудала и кренула да живи у истој кући у којој живе њена дјеца и унуци. Деда је од почетка показивао велике симпатије према Марији, мазио ју је, куповао слаткише и све остало што је жељела.

Симић: Банкари у Републици Српској су кукавице, занима их само профит

Симић: Банкари у Републици Српској су кукавице, занима их само профит

Касније се сазнало да је малтретирао дјевојчицу од њене 13. године и полно ју је искориштавао.

Деда је хтио да ту њихову тајну држи под контролом а када је у селу почело да се шушка о њиховом дносу, он је одлучио да пређе на сљедећу фазу свог свирепог плана. Убијдио је Марију да мора да елиминише породицу, а да ће је он удати за доброг дечка и оставити сво своје богатство.

Марија није пружила никаква отпор већ је започела убилачку акцију која је трајала чак двије године.

Прва жртва је био Маријин отац којег је покушала да убије стављајући му арсен у храну. Он се осјећао болесним јако дуго, а на крају је дјевојчица успјела у својој намјери. Отац је преминуо 8. јуна 1957. године. Нико није посумњао да је Марија убица.

Друга жртва је био Маријин 17-годишњи брат. Убила га 17. децембра, само неколико мјесеци након оца, а мучен је истом методом.

Трећи "удар" се догодио 6. марта 1958. године а мета је била Маријина мајка, посљедња препрека ка "искреној љубави". На сву срећу, жена је преживјела и успјела а се опорави у болници неког чега је почела сумња родбине.

Дакић: Преузети законодавство ЕУ у борби против америчких санкција

Дакић: Преузети законодавство ЕУ у борби против америчких санкција

Марија је онда открила шта се дешавало и да ју је деда наговорио на недјела.

Услиједило је суђење у Патрсу на којем се расвијетлио однос између унуке и дједа. Међутим, деда ништа није признао што му је било приписано.

Марија је касније слала писма мајци и тражила опроштај за све што је учинила, преноси "Телеграф".

"Над овим папром дрхтавом руком желим да ти напишем шта осјећам. Мајко, дошла сам да те замолим да ми опростиш за све гријехе. Долазим као пустињска птица која не може да се одмори, па сам се и ја нашао сасвим сам на овом свијету, без икаквог ослонца. Све дугујем својој наивности дјетињој", наводи се у једном од писама и додаје да је слична слала и ујаку.

Првобитна одлука суда је била да их погуби али је касније, 15. јуна 1957. године преиначена у казну доживотног затвора.

Стан од 5 квадрата изнајмљивао за 1.600 КМ

Стан од 5 квадрата изнајмљивао за 1.600 КМ


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: