САД

Дјечак (11) убио старца и његову кћерку: Прво лагао, па онда све признао

  • Извор: Телеграф
  • 05.09.2024. 14:34

Једанаестогодишњак је наводно признао да је смртно ранио бившег члана градског већа и његову ћерку, према наводима званичника у Луизијани.

Полицајци у Миндену, око 50 километара источно од Шривпорта, примили су позив у недељу у 6.30 ујутру у вези са два тела пронађена у кући, изјавио је шеф полиције Миндена Џаред Макајвер за АБЦ Њуз у уторак.

Спасиоци су пронашли Џоа Корнелијуса старијег, 82 године, и његову кћерку Кејшу Мајлс, 31 годину, мртве са више простријелних рана, рекао је он.

Једанаестогодишњак - који је у сродству са жртвама - "дао нам је причу у почетку која једноставно није имала смисла", а касније је наводно признао да је извршио убиства, рекао је Макајвер на конференцији за новинаре у уторак.

Мотив није познат, рекао је Макајвер.

Истрага је показала да је дечак "у почетку описан као десетогодишњак, али је потврђено да има једанаест година," рекао је шеф полиције на конференцији за новинаре.

Дјечак је био у кући у недјељу ујутро и наводно је пуцао на жртве између 6 и 6.30 ујутру, рекао је шеф полиције.

Два пиштоља која су припадала особама из те куће откривена су сакривена на имању, рекао је шеф полиције, а чауре пронађене на мјесту догађаја биле су истог калибра као и пиштољи.

Једанаестогодишњак је у притвору и оптужен је за два убиства првог степена, рекао је Макајвер.

"Још морамо да саставимо неке дијелове слагалице", рекао је шеф полиције за АБЦ њуз.

"Град може бити миран знајући да је осумњичени за двоструко убиство склоњен са улица, али постоји и фактор шока."

"Постоји осећај олакшања, шока, жалости, једноставно различите емоције пролазе кроз наш град у овом тренутку. Једино што сада можемо да урадимо је да овај случај ријешимо најбоље што можемо", рекао је он.

Жртва од 82 године, Џо Корнелијус старији, био је дугогодишњи члан градског већа у Миндену и у једном тренутку је служио као именовани градоначелник, према ријечима градоначелника Миндена Ника Кокса.

"Године службе Џоа Корнелијуса за Минден обиљежене су његовом посвећеношћу и преданошћу унапређењу наше заједнице. На личном нивоу, захвалан сам за његово пријатељство и на многим начинима на које је подржавао мене и друге у нашем граду", навео је Кокс у изјави. "Током овог изузетно тешког времена, молим вас да сви чувамо породицу Џоа у својим мислима и молитвама. Нека пронађу утјеху и снагу усред ове трагедије. Окупимо се као заједница да одамо почаст Џоу и подржимо једни друге у овом периоду туге."

"Напори Џоа да унапреди Минден оставили су трајни утицај који ће се памтити годинама које долазе", рекао је Кокс на конференцији за новинаре у уторак.

Пратите нас и путем Вибера